Κριστιάνο Ρονάλντο: Ένας σούπερ - αθλητής ετών 36!

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας από του μεγαλύτερους και καλύτερους που πάτησαν το πόδι τους στους αγωνιστικούς χώρους, γίνεται σήμερα 36 χρονών.

Ο «CR7», γεννήθηκε στην Μαδέρα, σε ένα νησί της Πορτογαλίας. Ήταν το τέταρτο παιδί ενός αλκοολικού κηπουρού και μιας καθαρίστριας. Τον πατέρα του, δεν τον γνώρισε ποτέ, διότι πέθανε σε ηλικία 52 ετών από ηπατική ανεπάρκεια λόγω του αλκοολισμού του. Στα 15 του, ο Κριστιάνο διαγνώσθηκε με πρόβλημα στην καρδία, το οποίο βέβαια δεν τον πτόησε ποτέ, και δεν παράτησε ποτέ το όνειρο του, που δεν ήταν άλλο από το να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Σπόρτιγνκ Λισαβόνας. Μετά ακουλούθησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ, έγινε ένας εκ των κορυφαίων. Το 2009, μετακομίζει στην Μαδρίτη για λογαριασμό της Ρεάλ, εκεί όπου έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στην Ισπανία, εκτός από τα δεκάδες τέρματα που σημείνωσε ανα αγωνιστική περιόδο, μας χάρισε και ίσως την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική «κόντρα» με την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσσι, διότι τα παιχνίδια ανάμεσα τους, ήταν συζήτηση σε όλο τον πλανήτη.

Μετά την Ρεάλ, ακολούθησε η Γιουβέντους στην οποία  βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Έχει συμβόλαιο με την Ιταλική ομάδα μέχρι το 2022, και ήδη υπάρχουν συζητήσεις για την επέκτασή του. Στόχος του, είναι να αγωνίζεται μέχρι τα 40 σε τοπ επίπεδο, και βεβαίως να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λίγκ για ακόμα μια φορά, αυτή την φορά με την «Βέκια Σινόρια».

Ανάμεσα σε άλλα ατομικά τρόπαια, 5 «Χρυσές Μπάλες», περισσότερες από κάθε άλλον ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε 4 «Χρυσά Παπούτσια». Πρόσφατα έγινε (σύμφωνα με τη Marca), ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, με 763 γκολ. Έχει κερδίσει 31 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων 7 πρωταθλημάτων, 5 τίτλων Champions League και ενός Εuro.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.