Κριστιάνο, δεν είσαι ο μόνος που σκοράρει στα 36 του

Παναγιώτα Χαλκιά22 Νοεμβρίου 2021

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ήδη πετύχει εννέα γκολ τη φετινή αγωνιστικό περίοδο αλλά δεν είναι ο μόνος επιθετικός 35 και άνω που διαπρέπει στα κορυφαία πρωταθλήματα.

Μπορεί να έχει πετύχει πάνω από 100 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνολικά 683 αλλά φέτος δεν είναι ο μόνος παραγωγικός φορ στην Ευρώπη. Ο Ζλάταν χθες σκόραρε δις στο παιχνίδι της Μίλαν με τη Φιορεντίνα, ο Τζέκο δε δείχνει να έχει χάσει τη φόρμα του ενώ και ο Γιλμάζ μπορεί να μην κατάφερε να ξεχωρίσει στο Euro αλλά μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι.

Το metrosport.gr έριξε μια ματιά στα πρωταθλήματα της Ευρώπης και βρήκε τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς ηλικίας 35 και άνω.

Εντίν Τζέκο, Ίντερ – 8 γκολ και 3 ασίστ

Το φετινό καλοκαίρι άφησε τη Ρόμα για την πρωταθλήτρια Ίντερ με στόχο να γεμίσει το κενό του Ρομελού Λουκάκου. Ο Βόσνιος επιθετικός μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του αλλά δε δείχνει σημάδια κούρασης και παραμένει ικανός στο σκοράρισμα και την εύρεση χώρου στην περιοχή. Φέτος, μετρά ήδη οχτώ γκολ και τρεις ασίστ σε1150 λεπτά συμμετοχής.

Ραδαμέλ Φαλκάο, Ράγιο Βαγιεκάνο – 5 γκολ

Μετά από οχτώ χρόνια, ο Κολομβιανός επιθετικός επέστρεψε στη La Liga για λογαριασμό της Ράγιο Βαγιεκάνο. Ήδη έχει πετύχει πέντε γκολ σε μόλις 359 λεπτά συμμετοχής και μάλιστα, το ένα έγινε η αιτία να αφήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα ο Ρόναλντ Κούμαν. Η Ράγιο βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – 9 γκολ και 2 ασίστ

Το καλοκαίρι επιφύλαξε στους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» μια δυνατή επιστροφή. Ο Κριστιάνο αποφάσισε να αφήσει την Ιταλία και να επιστρέψει στο Νησί. Ο Πορτογάλος έχει αγωνισθεί σε 14 παιχνίδια με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει πετύχει περισσότερο γκολ στην Ευρώπη. Ο Ρονάλντο μετρά μόλις τέσσερα παιχνίδια στο Champions League και έχει σκοράρει πέντε τέρματα ενώ σε εννέα του πρωταθλήματος μόλις τέσσερα.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Μίλαν – 5 γκολ και 3 ασίστ

Τι κι αν πάτησε τα 40, ο Ζλάταν αποδεικνύει ότι μοιάζει με κρασί. Όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται. Έχει ανακτήσει πλήρως τη φυσική του κατάσταση παρά τους τραυματισμούς που είχε και φέτος μετρά εννέα συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ.

Μπουράκ Γιλμάζ, Λιλ – 3 γκολ, 4 ασίστ

Την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Λιλ πέτυχε 18 τέρματα αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το καλοκαίρι στο Euro αφού η Τουρκία δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων. Φέτος, άρχισε δυναμικά και μετρά ήδη τρεις γκολ και τέσσερις ασίστ σε 1320 λεπτά.

Ολιβιέ Ζιρού, Μίλαν – 4 γκολ

Διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και είναι από τις λίγες φορές που τον βλέπουμε να απολαμβάνει το παιχνίδι. Μετρά ήδη 684 λεπτά και έχει βρει δίχτυα τέσσερις φορές.

Φάμπιο Κουαλιαρέλα, Σαμπντόρια – 2 γκολ και 2 ασίστ

Διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του αλλά δεν παύει να είναι μια από τις βασικές επιλογές του προπονητή για την κορυφή της επίθεσης. Φέτος έχει αγωνισθεί 804 λεπτά αλλά έχει σημειώσει ήδη δύο γκολ και δύο ασίστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.