Κρίστιαν Ολίβα, ένας... «ταυρομάχος» από τη χώρα του Μάτε!

Χάρης Εμμανουηλίδης22 Ιανουαρίου 2021

Γεννημένος στο Τσιουντάν ντελ Πλάτα, μία πόλη η οποία βρίσκεται στο Σαν Χοσέ της Ουρουγουάης, ξεκίνησε να ανακαλύπτει τον κόσμο την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού καθώς είναι γεννημένος την 1η Ιουνίου του 1996. Πάτησε πρώτη φορά χορτάρι στο γήπεδο της Club de Bochas de Delta El Tigre, με την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ουρουγουάη. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Ολίβα, τον χαφ από τη χώρα του μάτε που ήρθε στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ και με τα δεδομένα που υπάρχουν, μοιάζει αρκετά πιθανό να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει υπό τις οδηγίες του συμπατριώτη του, Πάμπλο Γκαρσία. 

Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι συνεχίστηκε στην Νασιονάλ, ομάδα η οποία το 2019 του άνοιξε την πόρτα για την Ευρώπη και τον ανάγκασε να κάνει check-in στο ποδοσφαιρικό του όνειρο μακριά από τη χώρα του.  Μέχρι όμως να μετακομίσει για το Καμπιονάτο, ο ίδιος χρειάστηκε να περάσει από τη δεύτερη ομάδα της Νασιονάλ και αφού έπεισε με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, ανέβηκε στους... «μεγάλους» και υπό τις οδηγίες του Αλεξάντερ Μεντίνα έκανε το πρώτο του επαγγελματικό ντεμπούτο στο ντέρμπι που όπως λένε στη χώρα του, χωρίζει την Ουρουγουάη στα δύο, μπαίνοντας ως αλλαγή στη θέση του Λουίς Αγκιάρ στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης της ομάδας του με την Πεναριόλ που όμως συνοδεύτηκε με την ήττα με 1-3 στο πλαίσιο του Ουρουγουανικού Supercopa.


Ένας... «ταύρος» στη θέση 6!

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Ολίβα ετοίμασε τις βαλίτσες του και έβγαλε εισιτήριο για την Ιταλία, καθώς στις 25 το ίδιου μήνα η Κάλιαρι τον έκανε δικό της  αρχικά με την μορφή δανεισμού, ενώ το καλοκαίρι του 2019 έβγαλε ένα... «γενναίο» ποσό - που άγγιζε τα 5 εκατομμύρια ευρώ - από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της. 

«Σκανάροντας» τα αγωνιστικά του στοιχεία, ο 25χρονος ανασταλτικός μέσος είναι ο άνθρωπος που έχει την ικανότητα να αναχαιτίζει τις προσπάθειες των αντιπάλων προς την εστία του, καθώς ανακτά 7 κατοχές ανά 90 λεπτά αγώνα. Το δεξί πόδι του είναι αυτό που του δίνει την ικανότητα να αλλάζει τη ροή του παιχνιδιού και να μεταφέρει τη μπάλα στην αδύναμη πλευρά του αντιπάλου, ενώ αρέσκεται και στο μοίρασμα της μπάλας στο επιθετικό μισό της ομάδας του κάτι το οποίο μαρτυρά η συχνότητα με την οποία έρχεται σε επαφή με τη μπάλα 29 πετυχημένες επαφές (Μ.Ο /ανά παιχνίδι). Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί και χειρίζεται σε ικανοποιητικό βαθμό το αριστερό του πόδι ενώ ένα από τα στοιχεία που τον διακρίνουν είναι τα αρκετά πετυχημένα τάκλιν του. 

Δείτε το heatmap του με τις κινήσεις του παίκτη στο γήπεδο:


Κεφάλαιο προσωπική ζωή και τραυματισμοί

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει απασχολήσει αρνητικά τα ΜΜΕ, καθώς ο ίδιος επιλέγει μία ήσυχη ζωή που παρά το νεαρό της ηλικίας του είναι ήδη πατέρας με την αγαπημένη του κόρη και την σύντροφο του να απολαμβάνουν οικογενειακές στιγμές με τον ίδιο να δείχνει με κάθε τρόπο την περίοπτη θέση  που έχει για τον ίδιο η οικογένεια, καθώς στον αυχένα του δεσπόζει και το τατουάζ «family». Στους ήδη υπάρχοντες προστίθεται και το κατοικίδιο τους καθώς ο ίδιος είναι λάτρης των σκύλων.

Αν ανατρέξει κανείς στο ιατρικό του δελτίο θα συναντήσει ένα και μοναδικό τραυματισμό στον αστράγαλο το καλοκαίρι του 2020, ο οποίος τον κράτησε εκτός δράσης από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 2 Αυγούστου, αφήνοντας του εκτός πλάνων για 13 αναμετρήσεις της ομάδας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.