Κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς για τη μαρίνα της Αρετσούς

Χάρης Δημαράς18 Μαΐου 2020

Σημαντικό δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στην Καλαμαριά για το θέμα της αξιοποίησης της μαρίνας της Αρετσούς.

Το ΤΑΙΠΕΔ εδώ και καιρό έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την αξιοποίηση και ανάπλαση της μαρίνας της Αρετσούς, έχει θέσει το θέμα σε διαβούλευση μέχρι και τις 31 Μαΐου, με το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, αφού ενημερώθηκε σε προηγουμενη συνεδρίαση για τη μελέτη, να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα ήθελε να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. 

Η διοίκηση του δήμου και ο Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι θετικοί στην αξιοποίηση του χώρου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τους αλιείς (αλιευτικό καταφύγιο), αλλά και να προβλεφθεί η χρήση χώρων από τον δήμο (Remezzo) και η δημιουργία νέων προς όφελος των δημοτών. Μάλιστα, τρεις δημοτικές παρατάξεις («Συνεργασία για την Καλαμαριά» με επικεφαλής τον Θεοδόση Μπακογλίδη, «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» με επικεφαλής τον Άρη Τεμεκενίδη και «Η Καλαμαριά που μας αξίζει» με επικεφαλής τον Αβραάμ Περσίδη) έχουν καταλήξει σε κοινή πρόταση αξιοποίησης με όρους εξασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης και σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και στην ιστορικότητα της περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερα ρεπορτάζ έχει αναφερθεί ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από τον Ιβάν Σαββίδη για τη μαρίνα της Αρετσούς, ενώ πρόσφατα και η στενή συνεργάτιδα του ομογενούς επιχειρηματία Μαρία Γκοντσάρεβα, χαρακτήρισε την μαρίνα «μικρό Μονακό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.