Κρίσιμη εβδομάδα για το μέλλον του Πρωταθλήματος

Metrosport Team28 Μαρτίου 2020

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους εκπροσώπους των ομάδων της Super League. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η προοπτική να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν υπάρχει φως στο τούνελ σε ότι αφορά ενδεχόμενη ύφεση της πανδημίας. 

Μάλιστα στα κορυφαία ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πληθαίνουν πλέον οι φωνές που θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει διακοπή χωρίς μάλιστα να έχουμε και ανάδειξη πρωταθλητή. Ακόμη και στις περιπτώσεις που ο τίτλος έχει κριθεί μαθηματικά όπως για παράδειγμα στο Πρωτάθλημα της Αγγλίας όπου η Λίβερπουλ έχει ξεφύγει με περισσότερους από 20 βαθμούς από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Σίτυ. 

Και η "παύλα" στο Πρωτάθλημα θα μπει χωρίς η ομάδα του Κλοπ να στεφθεί πρωταθλήτρια. Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα όπως δήλωσε στο Metropolis 95,5 πρόσφατα ο Τάκης Μπαλτάκος πρέπει να αποφασιστεί κάτι ανάλογο (στο άμεσο ή προσεχές μέλλον ανάλογα με τις εξελίξεις) κάτι φυσικά που προκαλεί την αντίδραση του Ολυμπιακού. Να θυμίσουμε επίσης πως ο ΠΑΟΚ προσβλέπει στην επιστροφή των επτά βαθμών από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να μπει με -7 και όχι με -14 στα πλέι οφ. Κάτι που σημαίνει ότι ο τίτλος δεν θα έχει κριθεί μαθηματικά. 

Αλλά είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που ακόμη και στην Αγγλία σκέφτονται να μην κάνουν τη στέψη της Λίβερπουλ, απουσιάζει κάθε επιχείρημα από τα ερυθρόλευκα παπαγαλάκια που απαιτούν να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Η ουσία είναι πως αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για το μέλλον του Πρωταθλήματος αφού πανευρωπαϊκώς πλέον οι ομάδες πιέζουν να πάρουν αποφάσεις άμεσα και να μην χρονοτριβούν οι Λίγκες τους.

Κρίνεται η τύχη των Πρωταθλημάτων Υποδομών

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στην επικείμενη τηλεδιάσκεψη της Super League είναι και η τύχη των Πρωταθλημάτων των τμημάτων Υποδομής. Πολύ περισσότερο γιατί έχουμε να κάνουμε με παιδιά και μαθητές. Κάποια μάλιστα εκ των οποίων αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να είναι κοντά στις οικογένειές τους. 

Και επειδή προφανώς είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και οι προπονήσεις έχουν σταματήσει αλλά όπως όλα δείχνουν δύσκολα να αρχίσουν και πάλι (τουλάχιστον σύντομα) το μέλλον των Πρωταθλημάτων αυτών θα συζητηθεί από τη Λίγκα. Θυμίζουμε ότι στην Κ20 ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο (απομένουν δυο αγωνιστικές) ενώ στην Κ17 και Κ15 μπορεί τα πάντα να έχουν κριθεί στον βόρειο όμιλο αλλά στον νότιο οι δυο θέσεις για τα αντίστοιχα φάιναλ φορ είναι ανοικτές. Προέχει όμως η υγεία των αθλητών και η Λίγκα καλείται να πάρει απόφαση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.