Κρίσιμες μάχες στο μπάσκετ για ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή

Στέφανος Αβραμίδης18 Ιανουαρίου 2020

Πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδια δίνουν σήμερα (18/1) ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής για τη 16η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League.

Την αρχή (15:30) κάνει ο Ηρακλής που αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο στην Κρήτη. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, που έχει διαθέσιμους όλους τους παίκτες του, έχασε έδαφος τις δύο τελευταίες αγωνιστικές μετά τις ήττες από το Περιστέρι στο Ιβανώφειο και τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Έτσι ψάχνει τη νίκη στο «Μελίνα Μερκούρη» που θα του επιτρέψει να αναρριχηθεί βαθμολογικά και να αποφύγει τυχόν περιπέτειες.

Τα ρέστα του ο ΠΑΟΚ

Σε αυτές είναι μπλεγμένοι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται (15:45) τον Ιωνικό Νικαίας σε έναν ακόμα «τελικό» παραμονής, όπως όλα τα ματς που θα δώσει στο Παλατάκι.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης δεν υπολογίζει στον Σταύρο Σχίζα που τραυματίστηκε στον αγώνα του BCL με τη Ντιζόν. Ο φόργουορντ του Δικεφάλου υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από όπου και πήρε εξιτήριο. Από την άλλη μεριά, ο Ιωνικός δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε ο Δικέφαλος στον πρώτο γύρο. Από την ομάδα της Νίκαιας έχουν αποχωρήσει σημαντικές μονάδες όπως οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Στιβ Μπαρτ, Ντείβιντ Λορενς και τελευταία ο Τζαμάλ Τζόουνς.

Αγώνας επιβίωσης για Άρη

«Τελικό» δίνει και ο Αρης που υποδέχεται (15:45) στο «Nick Galis Hall» την πολύ ανεβασμένη Λάρισα.

Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στη νίκη επί του Ηρακλή και να κάνουν ένα ακόμα βήμα για να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ.

Ο Σάββας Καμπερίδης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα ενόψει του αγώνα με την ομάδα του πρώην τεχνικού των «κιτρινόμαυρων» Βαγγέλη Αγγέλου.

Οι Θεσσαλοί προέρχονται από τρεις σερί νίκες (Λαύριο, Προμηθέας, ΠΑΟΚ) έχοντας ενισχυθεί με τις προσθήκες των Μπράντον Ρας, Μπίλι Γκάρετ ενώ ο Ελάιτζα Τόμας αντικατέστησε τον Τερέλ Παρκς που μεταπήδησε στη Νίζνι Νόβγκοροντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.