Κρίνονται όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης18 Ιουνίου 2020

Είναι μία ώρα δύσκολη… Ζόρικη ώρα είναι για τον ΠΑΟΚ. Κι επειδή στις ζόρικές ώρες οι ζόρικοι άνδρες τα βγάζουν πέρα… Στην ΠΑΕ δεν κρίνονται μόνον προπονητές και παίκτες. Όσο έχουν περιθώρια αυτοί για να κρίνονται ακόμη. Κρίνονται κι όλοι οι άλλοι για το… ζοριλίκι τους!. Ήτοι, όσοι – όπως κι όσο - εμπλέκονται στη λειτουργία της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

Κι επειδή ξέρουμε πως κάποιοι καλοθελητές (είτε με την καλή, είτε μα την κακή έννοια) θα εμπλέξουν στην προτεινόμενη κρίση μας και την οικογένεια Σαββίδη… Καθιστούμε σαφές πως αυτή δεν κρίνεται. Λάθη ναι, κάνει. Πολλά και μεγάλα λάθη. Δεν κρίνεται. Και πώς να κριθεί; Πήρε τρία Κύπελλλα και πάει για το τέταρτο ο ΠΑΟΚ. Πήρε δυο Πρωταθλήματα. Έπεσε θύμα …ληστείας του συστήματος. Δίχως προστασία από την Πολιτεία από την τέως (συγ)Κυβέρνηση. Και πάει πέρυσι το ένα. Πάει εφέτος κι ένα άλλο επίσης δίχως προστασία από την Πολιτεία, της νυν Κυβέρνησης αυτή η φορά. Με μεγαλύτερη τώρα, την ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απώλεια αυτού τού Πρωταθλήματος.

Συνεχίζουμε όμως, το αράδιασμα των λόγων για τους οποίους εξαιρείται η οικογένεια Σαββίδη από την κρίση ενόψει ολοκλήρωσης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ελευθέρωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τα δεσμά των χρεών στο Δημόσιο. Την γλίτωσε από περιπέτειες σε… χωράφια και ξυσίματα του πάτου του βαρελιού όπως ευτελίσθηκαν πράττοντας άλλες ομάδες. Ετοιμάζεται, να κάνει και τη Νέα Τούμπα. Ένα στολίδι για τη Θεσσαλονίκη. Μια βαθιά ανάσα για την πόλη. Ένα πνεύμονα αθλητισμού της.

Πως λοιπόν, αν την κρίνουμε;

Αντιμετωπίζοντας πάντως, τον ορατό κίνδυνο της γραφικότητας – σημασία έχει η δική μας συνείδηση κι ουχί η κρίση των άλλων επί προσωπικών μας θεμάτων – επαναλαμβάνουμε επιμένοντας πως… Η οικογένεια Σαββίδη δεν είναι εργοδότης μας. Τονίζοντας πως είναι τυχεροί κι εκλεκτοί όσων είναι. Και δεν προβλέπεται να είναι εργοδότης μας. Ως εκ τούτου ανάγκη δεν την έχουμε όπως κι εκείνη – πολύ περισσότερο - ανάγκη δε μας έχει βεβαίως, βεβαίως!

Και τι να κρίνουμε από την οικογένεια Σαββίδη; Τα λάθη της; Τα πολλά και μεγάλα λάθη της; Με τα οποία ο ΠΑΟΚ κέρδισε τρία Κύπελλα και δυο Πρωταθλήματα; Με τα οποία η ΠΑΕ είναι ανεξάρτητη κι αδέσμευτη; Με τα οποία το πρεστίζ της και στην ΟΥΕΦΑ είναι ζηλευτό; Αυτό έλειπε…

Έτσι θεωρούμε πως θα κριθούν όχι μόνον προπονητές, παίκτες αλλά και λοιπά στελέχη της ΠΑΕ εμπλεκόμενα καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην ποδοσφαιρική της ομάδα. Καιρός τους είναι. Τούτο δε, για να διορθωθούν κακώς και να βελτιωθούν καλώς κείμενα. Όλοι κρινόμαστε. Και μάλιστα, εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε για να διορθωνόμαστε και βελτιωνόμαστε.

Διαφωνείτε;

Έτσι θεωρούμε, πως θα κριθούν και πρέπει να κριθούν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως. Δίχως φόβο και πάθος. Για να ανασυγκροτηθεί και να ανασυνταχθεί – στηριζόμενη πάντα σε όσους κριθούν δοκιμασμένοι κι επιτυχημένοι - η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και τούτο είτε καταγραφεί απλά αποτυχία στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο… Ήτοι κατακτηθεί η δεύτερη θέση και το Κύπελλο, είτε καταγραφεί παταγώδης αποτυχία! Εάν κι εφ’ όσον δηλαδή ο «δικέφαλος» μείνει εφέτος με άδεια χέρια.

Συμφωνείτε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.