Κρίμα και άδικος αποκλεισμός, προέχει η αξία της ανθρώπινης ζωής

Γιώργος Καστάνης22 Φεβρουαρίου 2024

Και ο Αλφρεντ Χίτσκοκ θα ζήλευε αυτό το συγκλονιστικό σενάριο, έστω και ποδοσφαιρικό που μπορεί να άφησε εκτός τελικού τον ΠΑΟΚ, αλλά αποδείχθηκε πως αυτή η ομάδα έχει μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Και σίγουρα δικαιούται κάτι πολύ περισσότερο έως το τέλος της σεζόν, πλέον στον μοναδικό εγχώριο θεσμό που συμμετέχει όπως είναι το Πρωτάθλημα.

Για να αποκλειστεί ο μεγάλος (χθες) ΠΑΟΚ, έπρεπε να τραυματιστεί σοβαρά ο Μπάμπα και να κινδυνέψει να χάσει την ζωή του στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων της παράτασης. Με τον Δικέφαλο να μένει με 10 παίκτες, να αμύνεται για να κρατήσει το 2-0 υπέρ του, αλλά να στέλνει τον ημιτελικό στα πέναλτι, ένας πρώην παίκτης του. Ο Λημνιός. Που λίγο αργότερα έχασε το πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί, εάν ευστοχούσαν στα πέναλτι, οι Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Ότο και στο τέλος ο Σαμάτα που παρότι θεωρείται ως ο βασικός φορ, επιλέχθηκε από τον προπονητή, να εκτελέσει ως ένατος το πλέον κρίσιμο πέναλτι.

Εκεί, στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Σαμάτα έγινε ο πλέον μοιραίος παίκτης. Στην εκτέλεση που ανέλαβε… γλίστρησε και έστειλε τον Παναθηναϊκό στον τελικό, αδικώντας την ίδια την ομάδα του, από μία πανάξια και δικαιότατη πρόκριση. Ο Τανζανός που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν δικαίωσε, ούτε στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, αν και δεν είναι της στιγμής να επεκταθούμε, ο Δικέφαλος πρέπει να αναζητήσει επειγόντως βασικό φορ για το καλοκαίρι.

Αλλά αυτό δεν έχει την πρωτεύουσα σημασία. Πάνω από όλα προέχει η αξία της ανθρώπινης ζωής. Ήταν οι πλέον συγκλονιστικές στιγμές στην Λεωφόρο λίγα λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης. Όταν καρδιοχτύπησαν χιλιάδες άνθρωποι βλέποντας τον Ραχμάν Μπάμπα να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι στην διεκδίκηση με τον Βαγιαννίδη. Με τον Γκανέζο άσο να κινδυνεύει με την απώλεια της ζωής του, αλλά χάρη στην παρέμβαση των παικτών του ΠΑΟΚ και των ιατρών, επέστρεψε από τον….. άλλο κόσμο.

Η ανθρώπινη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία, από οποιαδήποτε πρόκριση σε έναν τελικό, έχει μεγαλύτερη αξία από μία νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Και η σωτηρία της ζωής του Ραχμάν Μπάμπα κατά την ταπεινή μας άποψη, ήταν το γεγονός του αγώνα της Λεωφόρου. Και ειλικρινά στην εξέλιξη του αγώνα, ήταν κρίμα και άδικο, το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός με τον Λημνιό κυριολεκτικά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης και ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10 παίκτες εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Μπάμπα.

Ο ΠΑΟΚ που κέρδιζε με 2-0 μέχρι και πριν από τον σοβαρότατο τραυματισμό του Μπάμπα και πριν μείνει με 10 παίκτες. Ο Δικέφαλος είχε απόδοση όνειρο, έμεινε με το παράπονο και την ξεκάθαρη διαπίστωση που ο παίκτης Σαμάτα δυστυχώς δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο…..

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.