Όταν οι εναλλακτικές σου είναι το δίδυμο Μπράντον Τόμας - Μουργκ

Δημήτρης Μπούζας30 Δεκεμβρίου 2022

Θύμα του εαυτού του ο ΠΑΟΚ, «σκάλωσε» προχθές σε ένα παιχνίδι που από το ξεκίνημα ήταν απόλυτα δικό του. Σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο δεν άφηνε περιθώριο ούτε υποψίας πως δεν θα το κέρδιζε. Ασχετα αν και σε αυτό το διάστημα της απόλυτης κυριαρχίας του, δεν φρόντισε να κατοχυρώσει αποτέλεσμα ασφαλείας, κατασπαταλώντας κλασικές ευκαιρίες. 

Ομως ο ΠΑΟΚ της επανάληψης θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε μεγάλα διαστήματα ξέχασε τον καλό εαυτό του και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μια νοοτροπία που θύμιζε και λίγο από τα παλιά. Χαμηλοί ρυθμοί, χαλαρώματα, κενά και δύσκολες διεκπεραιώσεις σε φάσεις που έπρεπε να καταλήξουν σε γκολ. Με αυτή την εικόνα έδωσε ψυχολογία στους αντιπάλους του, οι οποίοι στις ελάχιστες αντεπιθέσεις τους, προκαλούσαν ρωγμές και κάποιες ψευτοευκαιρίες από το πουθενά.

 Ωστόσο και σε αυτό το άσχημο κομμάτι της απόδοσης του, υπήρξαν περιθώρια που θα μπορούσαν να ξαναφέρουν τα πράγματα στην ευθεία, αν είχαμε μια σωστή διαχείριση της εξέλιξης του παιχνιδιού. Θα είχε αποφευχθεί με λίγα λόγια η ζημιά. Άσχημη βραδιά για τον Λουτσέσκου, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα αναφέρθηκε σε «περασμένα – δοξασμένα», για να αλλάξει λίγο την βαριά ατμόσφαιρα μετά την απώλεια. Δικαιολογημένος ωστόσο στην τοποθέτηση του, πως από τη στιγμή που δεν «σκοτώνεις» τον αντίπαλο που τον έχεις πατήσει στο χώμα, είσαι άξιος της μοίρας σου. 

Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να τον ρωτήσει τον συμπαθέστατο κόουτς αν ακόμη αισθάνεται σίγουρος πως θα καταφέρει να φτάσει εκεί που έχει υποσχεθεί με το ρόστερ που διαθέτει και στο οποίο οι μόνες εναλλακτικές του λύσεις, είναι το τεράστιο δίδυμο Μπράντον – Μουργκ. Με την ευκαιρία βέβαια και να τον πληροφορήσει πως η ΑΕΚ των τόσων απουσιών χθες παρουσιάστηκε πανίσχυρη, καλύπτοντας όλες τις βασικές ελλείψεις που είχε, με παίκτες ισάξιους και υψηλού επιπέδου. 

 Επιστρέφοντας στο παιχνίδι, δεν μπορείς να διαφωνήσεις στην άποψη ότι ο ΠΑΟΚ σαν ομάδα ήταν καλύτερος και ότι αδικείται από το αποτέλεσμα. Είσαι υποχρεωμένος όμως και να αποδεχθείς ότι αυητή η ομάδα παρουσιάζεται αφελέστατη και αυτοκαταστροφική κάποιες στιγμές, από εκεί που δεν το περιμένεις. Οι γηπεδούχοι στο τέλος πανηγύριζαν σαν νίκη το «Χ» (δώρο των αντιπάλων) και με το δίκιο τους. Σε ατομικό επίπεδο και σε ότι αφορά το βασικό σχήμα, μάλλον ατύχησε ο κόουτς στο να μην ξεκινήσει με βασικό τον Λύρατζη. 

Ο συμπαθέστατος και φιλότιμος αρχηγός που βοηθάει όποτε του το ζητήσουν, δεν κατάφερε να δώσει αυτό που περίμενε ο προπονητής του στην δεξιά πτέρυγα. Στα υπόλοιπα, κάποιος θα πρέπει να συμβουλεύσει τον Κοτάρσκι να σταματήσει αυτο το αγχωτικό και ράθυμο passing game μέσα στην περιοχή του, που δημιουργεί κινδύνους από το πουθενά, όπως έγινε προχθες σε δύο περιπτώσεις. Το σύνολο της άμυνας χρεώνεται το γκολ της ισοφάρισης. 

Με κάποια λάθη - λίγα βέβαια – το δίδυμο Ινγκασον – Κουλιεράκη. Άτυχος ο Ράφα Σοάρες στη φάση με το δοκάρι. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σβαμπ και τον Αουγκούστο, αλλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολιβέιρα έβγαλε το μεροκάματο και δεν γνωρίζουμε τους λόγους της αλλαγής του. Αλήθεια αντί του άχρωμου και ελάχιστου Μπράντον Τόμας, δεν θα ήταν καλύτερα να υπήρχε στο ρόστερ ο Κούτσιας; Κινητικότατος αλλά με ημιτελείς προσπάθειες ο Νάρεϊ.

 Μόχθησε και έβγαλε φάσεις ο Ζίβκοβιτς. Ολα τα λεφτά όμως ο ΜΕΓΑΛΟΣ... «μικρός»! Ηταν η μόνη ικανοποίηση που ένιωσαν από το προχθεσινό παιχνίδι οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Για τις αλλαγές όχι για τον χρόνο αλλά για τα πρόσωπα, θα μπορούσε να γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση. 

Ας την αφήσουμε όμως στην άκρη. Αυτή τη στιγμή το επόμενο παιχνίδι που έχει η ομάδα είναι σημαντικό για πολλούς λόγους. 

 ΥΓ: Τα αξιοσημείωτα της προχθεσινής βραδιάς είναι δύο. Η ισοφάριση του Παναθηναϊκού στο 98ο λεπτό και η επανεμφάνιση του... θρυλικού Καραντώνη σαν τέταρτος στο Περιστέρι, μετά την «μεγάλη» τιμωρία του για ένα διαιτητικό κακουργήμα που διέπραξε στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.