Κρέσπο: Ο Γκαρσία θα έμενε στον ΠΑΟΚ - Γι αυτό έφυγε ο Λουτσέσκου

Γιώργος Ζαΐρης21 Ιουνίου 2021

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα “AS” παραχώρησε ο Ανχελ Κρέσπο. Το γεγονός πως έχει κατακτήσει πέντε τίτλους με τον ΠΑΟΚ ήταν σημείο αναφοράς για τους Ισπανούς. Ο Κρέσπο μίλησε για αυτό, αλλά και για την συνεργασία με τον Πάμπλο Γκαρσία. Επισήμανε τι πρέπει να κάνει η διοίκηση τώρα με την επιστροφή του Λουτσέσκου. 

Αναλυτικά όσα είπε. 

Για το γεγονός πως έχει κατακτήσει τα πέντε από τα 11 συνολικά τρόπαια της ιστορίας του ΠΑΟΚ με τελευταίο το Κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι πως έχει πλέον περισσότερες φωτογραφίες με αυτό το τρόπαιο απ’ ότι με τη γυναίκα μου. Οταν ήρθα στον ΠΑΟΚ δεν περίμενα ότι θα μείνω τόσα χρόνια και πολύ περισσότερο στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αλλωστα άλλαζα ομάδες κάθε χρόνο. Επομένως είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Πολύ περισσότερο όταν σε αυτά τα χρόνια κατέκτησα πέντε τίτλους. Ηταν αξέχαστο το πρώτο Κύπελλο καθώς η ομάδα είχε να το κατακτήσει 14 χρόνια. Ακολούθησαν και άλλα και φυσικά το νταμπλ το 2019. Ποτέ δεν το είχε πετύχει αυτό ο ΠΑΟΚ». 

Για τη συνεργασία του με τον Κάνιας: «Αξέχαστη αυτή η περίοδος. Ημασταν συνεχώς μαζί. Τη χρονιά του νταμπλ ήταν μια δύσκολη σεζόν αλλά εμωνένοι δεν αφήσαμε κανέναν αντίπαλο να μας κερδίσει και πήραμε αήττητοι το Πρωτάθλημα».

Για το αν είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες: «Πάντα υπήρχαν προσφορές αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μετανιώνω που έμεινα στον ΠΑΟΚ αφού ζω υπέροχες στιγμές. Αισθάνομαι περήφανος που ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε προτάσεις γιατί αυτό έδειξε πόσο πολύ με υπολογίζει. Για αυτό και είμαι περήφανος που παίζω στον ΠΑΟΚ».

Αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ της Ελλάδας: «Ορισμένα από αυτά ελέγχονται από τους συλλόγους. Εάν λοιπόν το θέλουν μπορεί να σε... σκοτώσουν και είναι τρομερό αυτό».

Για την γεμάτη Τούμπα (προ πανδημίας): «Αυτή τη σεζόν δεν τους είχαμε κοντά μας. Αλλά όταν η Τούμπα είναι γεμάτη, είναι ο 12ος παίκτης μας. Δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό όταν βλέπεις 30.000 οπαδούς να ζουν για την ομάδα τους. Η αλήθεια είναι πως αγαπούν τον ΠΑΟΚ αλλά μερικές φορές ξεχνούν ότι υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να μας επηρεάσουν. Για παράδειγμα προς το τέλος της σεζόν και επειδή είχαμε μείνει μακριά από την πρώτη θέση, ήταν πολύ θυμωμένοι. Αλλά τους ζήτησα να καταλάβουν πως η σεζόν δεν είχε χαθεί και δικαιώθηκα γιατί πήραμε το Κύπελλο».

Για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία: «Του ζητήθηκε να αναλάβει την ομάδα χωρίς να την έχει χτίσει αυτός. Δεν το αρνήθηκε και πάλεψε και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε. Οπως και το ότι δούλεψε σκληρά μέχρι το τέλος, κέρδισε έναν τίτλο και αποδείχθηκε πως είναι ικανός να προπονεί μεγάλη ομάδα. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα δίκαια. Πιστεύω ότι αν δεν ήταν ο Λουτσέσκου, ο Πάμπλο θα έμενε στον ΠΑΟΚ».

Για την επιστροφή Λουτσέσκου: «Είμαι ενθουσιασμένος. Κερδίσαμε τρεις τίτλους μαζί. Εφυγε γιατί ο σύλλογος δεν τον άφησε να διαχειριστεί όπως ο ίδιος θα ήθελε την ομάδα. Ελπίζω αυτή τη φορά να μην γίνει ξανά αυτό γιατί αν συμβεί πάλι θα έχουμε πισωγυρίσματα».

Για το ότι η Σεβίλλη τον συνεχάρη για τον πέμπτο του τίτλο με τον ΠΑΟΚ: «Ενιωσα πολύ όμορφα αν και δεν το περίμενα. Ειμαι χαρούμενος που δεν με ξέχασαν. Αλλωστε και εκεί κατέκτησα τίτλους».

Για το αν βλέπει τους αγώνες της Σεβίλλης στην τηλεόραση: «Οταν έχεις δυο κορίτσια στο σπίτι είναι δύσκολο να βλέπεις τηλέόραση. Αλλά όταν παίζει η Σεβίλλη, είναι απαράβατος όρος ότι θα δούμε τον αγώνα της. Είναι μια ιερή στιγμή. Για να καταλάβεις ούτε Champions League δεν βλέπω. Πολύ περισσότερο ελληνικό Πρωτάθλημα. Αν με ρωτήσεις ποιοι είναι οι αμυντικοί της Λαμίας δεν τους ξέρω. Με τους επιθετικούς παίκτες της αντίπαλης ομάδας ασχολούμαι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.