Κρέσπο: «Κλειδί η οργάνωση για έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή!»

Metrosport Team30 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΩΤΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ

Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του Ανχελ Κρέσπο στην «Μ», o Ισπανός αμυντικός μιλά για το πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν να διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλήματος. Εξηγεί τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό αλλά και αναφέρεται στο πώς ο Δικέφαλος που πριν από δύο χρόνια έσπαζε όλα τα ρεκόρ στην άμυνα, φέτος να δέχεται εύκολα γκολ και με ελάχιστες τελικές από τους αντιπάλους.

Ο Βιεϊρίνια είπε πως αμέσως μετά την κατάκτηση του νταμπλ ο ΠΑΟΚ ίσως έχασε το δρόμο του. Συμφωνείς; Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο;


«Δεν μπορώ να πω ότι χάσαμε τον δρόμο μας. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πω ότι άλλαξαν πολλά πράγματα μετά το νταμπλ. Αλλαξε ο προπονητής, άλλαξε το σύστημα, άλλαξαν πολλοί παίκτες και κατ’ επέκταση το ρόστερ της ομάδας. Αλλά νομίζω ότι είναι άδικο να συγκρίνουμε αυτή την ομάδα με εκείνη που κατέκτησε το νταμπλ. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ ποιοι παίξαμε από εκείνη την ομάδα που πήρε το νταμπλ; Εγώ, ο Πασχαλάκης και ο Ελ Καντουρί. Δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλος σε αυτό το παιχνίδι. Επομένως το να συγκρίνεις αυτή την ομάδα με εκείνη είναι δύσκολο. Εχουν αλλάξει πολλά αυτά τα δυο χρόνια. Ναι, ήταν φανταστική εκείνη η σεζόν αλλά δεν μπορείς να ζεις με το παρελθόν. Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά, στο μέλλον».


- Πιστεύεις ότι αδικήσατε τον εαυτό σας και μείνατε τόσο πίσω από την πρώτη θέση;


«Για να είμαι ειλικρινής χάσαμε πολλούς εύκολους βαθμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό αλλά θα πω ότι έχουμε ομάδα που θα μπορούσε ως το τέλος να παλέψει για τον τίτλο. Το διαφορετικό με τον Ολυμπιακό είναι πως ο αντίπαλος μας δεν άλλαξε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή είναι η ίδια ομάδα με τον ίδιο προπονητή, τους ίδιους παίκτες σε ότι αφορά τον κορμό του. 

Και αυτό λοιπόν πρέπει να κάνουμε και εμείς: να παραμείνουμε ήρεμοι, να δουλέψουμε με τον προπονητή μας και να χτίσουμε ξανά μια ομάδα που θα παίρνει τίτλους. Αυτό κάναμε πριν από μερικά χρόνια και πήραμε και το αήττητο Πρωτάθλημα. Αλλά σίγουρα για να είμαι ειλικρινής ο Ολυμπιακός είχε μια σταθερή πορεία όλη τη χρονιά ενώ εμείς κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε πολλούς βαθμούς και δημιουργήθηκε αυτή η διαφορά».


- Ποιο είναι το κλειδί για να κάνει ο ΠΑΟΚ ξανά μια ομάδα που θα διεκδικεί το Πρωτάθλημα και στην πράξη;


«Πιστεύω ότι το κλειδί είναι η οργάνωση. Να έχεις δηλαδή πάρεις ξεκάθαρες αποφάσεις για το ποιους παίκτες χρειάζεσαι, για το ποιους θα πρέπει να ανανεώσεις και να μην περιμένεις την τελευταία στιγμή. Η οργάνωση είναι το κλειδί για να χτίσεις μια ομάδα που θα μπορεί να διεκδικεί τίτλους και να πρωταγωνιστεί».

Φόρεσε για

πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ στις 26

Ιουλίου 2016 στο εκτός έδρας ματς με τον

Αγιαξ. Ακολούθησαν άλλες 174 συμμετοχές

μέχρι σήμερα. Από τη στιγμή που έχει

υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μέχρι

το καλοκαίρι του 2022, είναι βέβαιο (εφόσον

δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς)

ότι θα ξεπεράσει τον Αλβες Λίνο που έχει

220. Ο ίδιος παραδέχεται πως ερχόμενος

πριν από πέντε περίπου χρόνια στην

Τούμπα δεν σκεφτόταν αυτή την εξέλιξη: 

«Δεν νομίζω ότι θα το περίμενε κανείς αυτό ερχόμενος στον ΠΑΟΚ. Ούτε εγώ δεν το φανταζόμουν πως θα ήμουν τόσα χρόνια στην ομάδα. Πριν, άλλαζα ομάδες και χώρες και δεν καθόμουν παραπάνω από ένα ή δυο χρόνια σε έναν σύλλογο. Τώρα πλέον λέω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το δεύτερο σπίτι μου και αυτό είναι κάτι φανταστικό για μένα».     

- Υπέγραψες ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2002. Θεωρείς ότι μπορείς και μετά να παίξεις στον ΠΑΟΚ;

    «Νομίζω ότι μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο και μετά το τέλος του συμβολαίου μου το 2022. Ετσι το νιώθω και έτσι αισθάνομαι. Τώρα πλέον έχω ξανά αυτοπεποίθηση γιατί η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς αλλά είμαι πλέον καλά, νιώθω το σώμα μου καλά και μέρα με τη μέρα βελτιώνομαι και άλλο. Τώρα αν με ρωτάς που θα συνεχίσω να παίζω μετά το 2022, δεν μπορώ να στο απαντήσω, μπορεί εδώ, μπορεί στην Ισπανία. Αλλά σκέψου, όταν ερχόμουν εδώ για πρώτη φορά φανταζόταν κανείς ότι θα παραμείνω τόσα χρόνια στην Ελλάδα; Και όμως είμαι εδώ. Είμαι χαρούμενος εδώ ευτυχισμένος αλλά δεν μπορείς να προδικάσεις τι θα γίνει όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου. Σίγουρα όμως η απόφαση που θα παρθεί θα είναι η καλύτερη και για μένα και για την ομάδα».

    Ο Ανχελ Κρέσπο μετρά 175 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα και έχει πανηγυρίσει μαζί της 8 γκολ. Εχει βάλει τη σφραγίδα του στις κατακτήσεις τριών Κυπέλλων, ενός νταμπλ και του αήττητου Πρωταθλήματος.






    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.