Κραυγή αγωνίας από νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ στο Metropolis 95,5

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε η νοσηλεύτρια ΑΧΕΠΑ, κα Ελένη Μπακιρλή, και μίλησε για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, για τις λίγες προσλήψεις προσωπικού από την πρώτη φάση της πανδημίας ενώ τόνισε πως θα έλεγε στον Υπουργό Υγείας να δει τις ανάγκες των υγειονομικών στα νοσοκομεία.

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη: «Ο ιός είναι δίπλα μας και στα νοσοκομεία το βλέπουμε καθημερινά. Όλα τα νοσοκομεία μπαίνουν στη μάχη του κορωνοϊού, δεν είναι μόνο το ΑΧΕΠΑ. Δεν ξέρω αν με βρίσκει σύμφωνο η απόφαση για τους ιδιώτες ιατρούς, δεν είναι επίταξη αλλά ευεργέτημα. Δεν θέλω να πω πως δεν χρειάζεται η βοήθεια από τους ιδιώτες, αλλά αυτό δεν είναι επίταξη. Να γιατί χρειάζεται ένα πολύ ισχυρό σύστημα υγείας, αυτό τραβάει το βάρος από την πρώτη πανδημία. Τα νοσοκομεία ήταν υποστελεχωμένα, το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση και τα νοσοκομεία γίνονται κορωνο-νοσοκομεία και μένουν άλλες αρρώστιες πίσω που είναι επίσης σημαντικές για την ανθρώπινη υγεία. Το σήμερα είναι απολύτως συνδεδεμένο με το χθες, στο ΑΧΕΠΑ έχουν γίνει πολλές εισαγωγές ανθρώπων που νοσούν από covid-19, οι κλινικές η μία μετά την άλλη γίνονται κλινικές covid-19. Χθες δόθηκαν 7 κρεβάτια από την καρδιοχειρουργική, νομίζω πως κάποια από αυτά είναι γεμάτα. Το δεν προσέξαμε του Υπουργού πάει στην ατομική ευθύνη, σίγουρα υπάρχει αυτή. Εμείς δεν προσέξαμε με το άνοιγμα των συνόρων; Εμείς αποφασίσαμε για να υπάρχουν στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον; Πολλοί υγειονομικοί νόσησαν από τα παιδιά τους και παραμένουν οι τάξεις με πολλά παιδιά. Ολοι αυτοί που ήταν το καλοκαίρι στα νησιά, επέστρεψαν στις πόλεις και ήταν λογικό να υπάρχει η διασπορά του ιού. Οι προσλήψεις που έγιναν από την πρώτη φάση της πανδημίας ήταν πολύ λίγες, το ήδη υπάρχων προσωπικό προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες».

Για το τι θα έλεγε στον Υπουργό Υγείας: «Είμαστε κουρασμένοι από τον όγκο δουλειάς, περιμένουμε τόσα χρόνια να γίνουν προσλήψεις και δεν έρχονται ποτέ, φοβόμαστε μήπως κολλήσουμε τις οικογένειές μας, ας δει ο Υπουργός τις ανάγκες των υγειονομικών στα νοσοκομεία, να μπει προσωπικό, να μπει εξοπλισμός, δεν είναι μόνο η πανδημία αλλά είναι και άλλες ασθένειες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.