Κρατήστε ανοικτό τον διάδρομο… απογείωσης του ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης23 Οκτωβρίου 2022

Διαβάζουμε: «… Ο Αστέρας δίχως οκτώ παίκτες στην Τούμπα»! Ε, και; Το αποτέλεσμα απόψε στην Τούμπα δεν εξαρτάται από τον φιλοξενούμενο. Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται. Και δίχως όχι οκτώ αλλά δεκαοκτώ παίκτες, να ερχόταν η ομάδα της Τρίπολης την ίδια απόδοση ισχύος θα έπρεπε έχει ο γηπεδούχος. Δεν οφείλει απλά, να νικήσει. Οφείλει… Υποχρεούται, να παίξει και καλή μπάλα. Δικαιούται την καλή μπάλα ο κόσμος του. Και θα είναι πολύς, πάρα πολύς στην Τούμπα…

Εξάλλου εμείς είμαστε εξ αρχής σαφείς. Ναι μεν, το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι ελλειμματικό. Ναι μεν, χρειαζόταν παίκτες σε θέσεις οι οποίες είναι… Τι είναι; Χάσκουν κενές αλλά… Ε, δεν είναι και τόσο χάλια το ρόστερ ώστε να δωρίζει ισοπαλία στα τελειώματα σε ΟΦΗ και Λεβαδειακό! Έτσι; Κι αντί να κάνει δύσκολη τη ζωή στον Παναθηναϊκό και στο Β’ ημίχρονο, όπως στο Α΄… Να την κάνει τελικά, εύκολη!

Κι όλα αυτά – πέρα από τις σημαντικότατες ελλείψεις στο ρόστερ, το τονίζουμε – επειδή βασικοί στα αρχικά πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου «πυλώνες» – είναι «ωσεί παρόντες». Τα λέγαμε και χθες.

Θα έχει λοιπόν, σήμερα ενδιαφέρον η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Θα εμπιστευθεί ο Ρουμάνος προπονητής, εκείνη η οποία πέρασε νικηφόρα από το «Γ. Καραϊσκάκης»; Η θα επιστρέψει στα αρχικά του πλάνα; Θα δούμε δηλαδή, ξανά τον – καιρό τώρα – ντεφορμέ Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην επίθεση; Ή ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσει πάλι, την… αλχημεία με τον Ομάρ Ελ Καντουρί στα δεξιά; Αυτή η οποία λίγο, πολύ – κρίνοντας εκ του αποτελέσματος - τού βγήκε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη θα επιμείνει στον Ντόουγκλας Αουγκούστο σε ρόλο «δεκαριού»; Όταν ο Βραζιλιάνος δεν ανταποκρίνεται πλήρως σε έναν ρόλο, τον οποίο δεν είχε δοκιμάσει πριν τον ΠΑΟΚ και τον Ρουμάνο προπονητή του;

Θα δικαιώσουν όλοι αυτοί οι - μακριά από τον καλό τους εαυτό – παίκτες την επιμονή του προπονητή τους;

Καλώς ή κακώς όποια επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου κι όποια διαχείριση του στον υψηλής δυσκολίας αποψινό αγώνα… Εκ του αποτελέσματος του αγώνα θα κριθεί! Ουσιαστικά δεν υπάρχει απόσταση επιτυχίας κι αποτυχίας. Πλάτη με πλάτη είναι. Αποτέλεσμα υπάρχει. Ανάλογα με αυτό βλέπουμε την όψη της μίας ή της άλλης. Και πίσω από κάθε αποτέλεσμα υπάρχει αιτία.

Εάν η άμυνα του ΠΑΟΚ στον τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ω καθυστερήσεις στο Ηράκλειο λειτουργούσε σοβαρά, θα παρέμενε το 0-1. Θα έμεναν πάλι, οι κακές εντυπώσεις από τα τελειώματα του αγώνα αλλά… Θα μετρούσε η ουσία. Θα ήταν αλλιώς τώρα τα δεδομένα. Κάτι ανάλογο έγινε στη Λειβαδιά. Με το Λεβαδειακό απλά, και η γκαντεμιά συνέργησε ώστε ο «δικέφαλος» να βγάλει τα ματάκια του με τα χεράκια του. Και νε λέει μετά την ισοπαλία ο Γιάσμινκο Βέλιτς - με τις σχεδόν μηδενικές τελικές, μέχρι το 1-1, της ομάδας του – πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα…

Σημασία έχει πως ακόμη κι ένα αποτέλεσμα το οποίο κρίνεται στις λεπτομέρειες έχει την όψη της αποτυχίας. Ως εκ τούτου και για να είμαστε ακριβείς ναι μεν, ο ΠΑΟΚ υποχρεούται, να παίξει – «επιτέλους» λέει ο κόσμος του – την όποια καλή μπάλα μπορεί, να παίξει αλλά… Υποχρεούται να νικήσει τον Αστέρα. Για να μην πάει χαμένη η νίκη κατά του Ολυμπιακού. Και να παραμείνει ανοικτός ο διάδρομος απογείωσης του «δικέφαλου»!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.