Κρατικοδίαιτο πρωτάθλημα είναι η SL2, παίζουν μόνο αν πληρώσει η Πολιτεία...

Δημήτρης Κανελλάκης21 Οκτωβρίου 2021

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου αποφασίστηκε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League 2. Βγήκε και το πρόγραμμα των αγώνων. Μόνο που ακόμη, δέκα μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος οι ομάδες δεν γνωρίζουν αν θα έχουν έσοδα από την τηλεόραση και ποια θα είναι αυτά.

Έκπληξη; Όχι βέβαια. Αυτό είναι το σύνηθες γι' αυτό το πρωτάθλημα. Οχι μόνο να ξεκινάει αφότου έχει γίνει και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά να ξεκινάει και με εκκρεμότητες.

Είναι φοβερό. Σε ποιον να το πεις -εκτός Ελλάδας, γιατί εμείς εδώ τα έχουμε συνηθίσει, πλέον- ότι ενώ φτάνουμε τέλη Οκτωβρίου για να ξεκινήσει το δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη χώρα, εν τούτοις δεν έχει λύσει όλα τα προβλήματά του, έχει ακόμη ζητήματα προς διευθέτηση, υπάρχουν αβεβαιότητες και πράγματα που είναι θολά.

Πραγματικά είναι να απορείς κανείς για ποιον λόγο υπάρχει αυτό το πρωτάθλημα. «Για να κάνουν τα παιχνιδάκια τους οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού», λένε κάποιοι.

Να το δεχτώ. Να συμφωνήσω. Πραγματικά έχουμε δει παρεμβάσεις πολλές, σχεδόν απίστευτες μερικές φορές τα τελευταία χρόνια. Όμως, δεν δέχομαι ότι το πρόβλημα της Super League 2 είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις.

Εξάλλου, για να μπορέσει μια κυβέρνηση, ένας υφυπουργός Αθλητισμού να παρέμβει σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, πρέπει να του δοθεί το δικαίωμα. Κι αν είναι στην SL2 μπλέκονται οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί είναι γιατί τους δώσανε το δικαίωμα οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων της κατηγορίας.

Οι οποίοι αντί να κοιτάνε πώς θα φτιάξουν ένα πρωτάθλημα της προκοπής, που θα είναι ανταγωνιστικό και θα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, της τηλεόρασης και των χορηγών είναι μονίμως με το χέρι απλωμένο και σε ραντεβού με τους κυβερνητικούς παράγοντες να τους παρακαλάνε να βάλουν πλάτη για να πάρουν λεφτά από την κρατική τηλεόραση, από το στοίχημα και δεν ξέρω από πού αλλού.

Να κάνουν, δηλαδή, με ξένα... κόλλυβα μνημόσυνο οι παράγοντες των ομάδων της SL2. Να φροντίσει η Πολιτεία να τους λύσει το οικονομικό. Να έχουν ένα... κρατικοδίαιτο πρωτάθλημα. Αν πληρώνει η Πολιτεία, να παίζουν, αν δεν πληρώνει να μην παίζουν. Για τέτοια κατάσταση μιλάμε...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.