«Κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι!»

Γιώργος Ζαΐρης01 Μαΐου 2021

Μπορεί να χρειάστηκε το γκολ του Κρμέντσικ και αργότερα του Αντρίγια αλλά και πάλι επιβεβαιώθηκε πως ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Με επική ανατροπή (αν και του αρκούσε για την πρόκριση το γκολ του Κρμέντσικ που έκανε το 1-1) ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε και αυτό είναι ξεκάθαρο. 

Χθες απλά έβαλε πολύ δύσκολα στον εαυτό του και δεν αναφερόμαστε μόνο στο χαμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια σε μια φάση που αν η μπάλα έμπαινε στα δίχτυα ο ΠΑΟΚ θα «καθάριζε» από εκείνο το χρονικό σημείο την πρόκριση. Στέκομαι και στις χαμένες ευκαιρίες από τον Ουάρντα και τον Σφιντέρσκι. Σε τέτοια ματς και έχοντας και το 0-1 του πρώτου αγώνα φροντίζεις να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο σου. Δεν το έκανε και με το γκολ της ΑΕΚ μου ήρθε στη σκέψη η περιφημη φράση του Οσιμ για τη μπάλα. Ομως ο ΠΑΟΚ απέδειξε έστω και στο τέλος, πως είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ και δεν αναφέρομαι μόνο σε μονάδες αλλά και στην ψυχολογία. Σπουδαίο γκολ από τον Κρμέντσικ ενώ ο εξαφανισμένος Ζίβκοβιτς στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα συνδυάζοντας την πρόκριση με μια ακόμη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. 

Και πάμε τώρα στην ουσία. Οι τελικοί δεν παίζονται αλλά κερδίζονται. Χθες ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον πρώτο και ετοιμάζεται για τον μεγαλο. Ο πρώτος του στόχος να βρεθεί στο ΟΑΚΑ στις 22 Μάη επιτεύχθη. Επειδή όμως είναι ο ΠΑΟΚ δεν αρκείται σε αυτόν. «Κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι» τραγουδά ο Παπακωνσταντίνου. Πήρε χθες την ουσία, δηλαδή την πρόκριση και πάει τώρα να κάνει ένα ακόμη στόχο, πραγματικότητα. Μετά από 20 χρόνια όπου είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, τώρα, θέλει να το επαναλάβει και στο ΟΑΚΑ. Να τον ταπεινώσει και να πάρει ένα ακόμη Κύπελλο. 

Φυσικά μέχρι εκείνο το απόγευμα έχουμε πολύ δρόμο. Αλλά έχω την εντύπωση πως πλέον τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ είναι... πούπουλα από το βάρος αφού το άγχος έφυγε όπως και η πίεση του Γκαρσία. Την ημέρα του τελικού με το μαχαίρι στα δόντια και με σωστή διαχείριση των σκασμένων (φάνηκε μετά το 60’) ποδοσφαιριστών είναι σίγουρο ότι θα δούμε έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.