Κρατά το μηδέν στο παθητικό του!

Αρις Νικολάκης20 Ιανουαρίου 2022

Σχετικά με τι μπορούσε χθες, ο ΠΑΟΚ κι ουχί με τι ήθελε… Το 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Με γνώμονα φυσικά, το… Μη χείρον, βέλτιστον!

Πέραν της διασφάλισης της πρόκρισης στη ρεβάνς εκτός της νίκης και με οποιαδήποτε ισοπαλία (με το 0-0 παίζει παράταση), εξασφάλισε και το μηδέν στο παθητικό του. Σημαντικό γεγονός. Στέρησε έτσι από την ΑΕΚ το αβαντάζ τού εκτός έδρας γκολ. Κυρίως όμως, απέφυγε τα χειρότερα με τη μη ήττα (sic) του σε μία από μέτρια μέχρι κακή βραδιά…

Μέτρια μέχρι κακή βραδιά επειδή ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτόν τους: Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τσούμπα Άκπομ, Σίντκλει Φερέιρα. Δεν ήταν κοντά: Γιασμίν Κούρτιτς, Στέφαν Σβαμπ και Ντόουγκλας Αυγκούστο αλλά… Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ήταν σε εξαιρετική βραδιά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο διεθνής «κίπερ» πήρε δυο φορές την μπουκιά του γκολ από το στόμα της ΑΕΚ! Σε αυτόν οφείλεται ουσιαστικά, το μηδέν στο παθητικό του ΠΑΟΚ. Και σε όλους τους άλλους το μηδέν στο ενεργητικό του. Οι γηπεδούχοι επιθετικά ήταν εξαιρετικά ακίνδυνοι!

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος μέχρι το 45ο λεπτό. Ήταν κακός μέχρι το 70ο και μετά… Με τις συνήθεις (κάλλιο αργά ποτέ αλλά έως πότε…) διορθωτικές κινήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου πάτησε καλύτερα. Πίεσε την ΑΕΚ. Και πάλι όμως, δίχως να φτιάξει σοβαρές ευκαιρίες.

Για να λέμε δε, την πάσα αλήθεια… Η ΑΕΚ έφτιαξε κι έχασε σοβαρές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ μετά το 45ο λεπτό μία ευκαιρία προσέγγισης στο γκολ είχε. Στο 76ο λεπτό με τη σέντρα σου του Λευθέρη Λύρατζη.

Η «λευκή ισοπαλία» – με γνώμονα πάντα το… Μη χείρον, βέλτιστον – είναι αποτέλεσμα το οποίο βολεύει τον ΠΑΟΚ. Φυσικά, θα τον βόλευε η νίκη αλλά… Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας με την από μέτρια μέχρι κακή εικόνα του έως το 70ο λεπτό τουλάχιστον, αυτή η «λευκή ισοπαλία» διαμορφώνει προοπτικές πρόκρισης στο «Σπύρος Λούης». Αρκεί εκεί, να είναι παρών ένας άλλος, ένας καλός ΠΑΟΚ κι ουχί ο χθεσινός από μέτριος μέχρι κακός…

Προέχει πάντως, ο αγώνας του Πρωταθλήματος στον Βόλο. Κι έπεται η ρεβάνς του Κυπέλλου. Σε εκείνη ο ΠΑΟΚ δε θα βρει αυτήν την ΑΕΚ, με τις τόσες ελλείψεις. Κι έπειτα από δύο εντός έδρας ήττες της. Για να λέμε τα πάντα, όλα!

Και με άλλα λόγια; Ο χθεσινός ΠΑΟΚ – με ευθύνη προπονητών και παικτών του συνολικά - έχασε μια ευκαιρία, καλή ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.