Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν ακόμη 16 θύματα

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2026

Στην ταυτοποίηση άλλων 16 σορών από τη φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά προχώρησαν οι ελβετικές Αρχές, ανακοινώνοντας ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθούν στις οικογένειές των θυμάτων.

Όπως μετέδωσαν τα ελβετικά Μέσα, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 10 Ελβετοί και Ελβετίδες, ηλικίας από 14 έως 31 ετών, ένας 16χρονος με διπλή υπηκοότητα Ιταλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένας Ρουμάνος 18 ετών, δύο Ιταλοί ηλικίας 16 ετών, ένας Γάλλος 39 ετών και ένας Τούρκος 18 ετών. Παράλληλα, η Αστυνομία του Βαλέ σχολίασε ότι οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά όσο και για την πλήρη ταυτοποίηση όλων των θυμάτων.

Μάλιστα, μάρτυρες υποστηρίζουν ότι υπήρχε και δεύτερη πιθανή δίοδος διαφυγής από το υπόγειο, μέσω εξόδου κινδύνου, η οποία ωστόσο ήταν «πάντα κλειδωμένη». «Όλοι στην πόλη ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα κάτι κακό θα συνέβαινε», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο 31χρονος Αντρέα, που εργάζεται σε άλλο κατάστημα του θέρετρου και συχνά στο "Le Constellation". Σύμφωνα με τον ίδιο, η έξοδος κινδύνου βρισκόταν σε ξεχωριστό χώρο καπνιστών, που χρησιμοποιούνταν ουσιαστικά ως αποθήκη, με καναπέ μπροστά από την πόρτα και αντικείμενα πεταμένα γύρω.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.