Κοζάνη: Σεξιστικό παραλήρημα του Μητροπολίτη

Metrosport Team31 Οκτωβρίου 2021

Σε ένα σεξιστικό παραλήρημα ξέσπασε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, ενώ παράλληλα έδωσε συμβουλές για να κρατούν οι γυναίκες το στόμα τους κλειστό.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο μητροπολίτης ανέφερε πως ένας απόφοιτος του τότε ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά του ανέφερε πως η μητέρα του έφυγε και πήγε να σπουδάσει στα 60 της χρόνια επειδή ο πατέρας του έκανε απλά μια… παρατυπία.

«Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Πού πάει, τον ρώτησα 60 χρονών γυναίκα. Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή!Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…το σπλάχνο μου».

Επιπλέον, τόνισε ότι πρότυπο γυναίκας είναι εκείνη που κρατά το στόμα της κλειστό. Μια συμβουλή που δίνει και σε εκείνες που πηγαίνουν σε εκείνο για να μιλήσουν για τυχόν προβλήματα στο σπίτι ή με τον άνδρα τους.

«Λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν….στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Τέλος, επέκρινε όσους χρησιμοποιούν τον όρο «γυναικοκτονία»:

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει…πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.