Κούβελας: «Πάντα θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με το γιατρό, η άποψη μου για τα fake news»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2021

Για την παραγωγή και τα εμβόλια μίλησε ο καθηγητής, Δημήτρης Κούβελας, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Weekend με τον Γρηγόρη Κόκκινο».

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρχαν εργοστάσια για αυτό το προϊόν. Αυτοί παράγουν και πουλούν ταυτόχρονα. Η τεχνολογία που λανσαρίστηκε δεν την ξέραμε και αναζητούσαμε τη δυσκολία. Οι βασικοί ερευνητές το βλέπουν ως μόριο αλλά ειναι δύσκολο να καταλάβουν τη συμπεριφορά τι θα γίνει αν μπει στον οργανισμό. Οι γιατροί ξέρουν τι γίνεται μέσα στον οργανισμό αλλά δεν μπορούν να φανταστούν τι θα κάνει αυτό το πράγμα. Εμείς είμαστε στη μέση και καλύπτουμε το ενδιάμεσο της έρευνας. Τα δύο εργοστάσια της Pfizer δεν τα έλεγξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά ο FBA και εμείς το αναγνωρίσαμε». 

Για τα fake news: «Δεν θα θέλαμε να υπάρχουν θάνατοι. Τα εμβόλια απευθύνονται σε υγιή πληθυσμό. Δεν γίνεται να υποχρεωθεί η χώρα γιατί, για παράδειγμα, σε έναν μπορεί να πέσει το κεραμίδι στο κεφάλι. Το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο δεν είναι υποχρεωτικό. Η πιθανότητα να νοσήσει ένα παιδί είναι μικρή αλλά για έναν ηλικιωμένο μεγαλώνει. Για αυτό λέμε ότι θα εμβολιάσουμε εκείνον. Πάντα θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τον γιατρό που μας ξέρει».

Συνέχισε: «Ο ιός είναι μια μετάλλαξη του πρώτου SARS 1. Οι ιοί μεταλλάσσονται και μπορεί να είναι επικίνδυνοι. Αυτό το ξέραμε εδώ και χρόνια. Τώρα απλά το πολυδιαφημίζουμε. Αρχίζω να ανησυχώ ότι η συνεχής διαφήμιση της μετάλλαξης δημιουργεί μια φοβία. Πρέπει να πάρουμε απόφαση να θωρακίσουμε την κοινωνία και όλα τα άλλα θα πάνε καλύτερα. Το προϊόν είναι ασφαλές. Το εμβόλιο δεν είχε κάτι ανησυχητικό. Στα 50 χρόνια δεν ξέρουμε αν θα κάνει κάτι. Όταν κάτι ζει τρεις μήνες, δεν ξέρω τι θα κάνει στα 30 χρόνια. Εγώ δεν είμαι μάντες, μελέτες διαβάζω.».

Για το άνοιγμα της αγοράς: «Ανοίγουμε πρώτα ότι έχουμε ανάγκη. Δηλαδή να τρώει, να ντύνεται, να θερμαίνεται και να σπουδάζει. Το χιονοδρομικό δεν είναι σημαντικό να το ανοίξουμε. Επίσης, το απαγορεύεται το ψάρεμα και το κυνήγι τι νόημα έχει; Αντίθετα, το σκι είναι κοινή συναναστροφή και δεν ξέρω αν θα ήταν το πρώτο που θα άνοιγα».

Για τους εμβολιασμούς: «Είναι βασική δουλειά της πρωτοβάθμιας. Δεν θα ήταν καλύτερο να διαμορφώσουν άλλους χώρους; Δηλαδή να φεύγαμε από τα κέντρα συσσώρευσης του ιού».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.