Κούβελας: «Να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το Astra Zeneca»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2021

Για τον προβληματισμό των πολιτών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, μίλησε στο Mega ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.  

«Η σύνθεση των εμβολίων είναι γνωστή και θεωρείται ασφαλής με επιστημονικά κριτήρια. Δεν έχουν εμφανίσει στις κλινικές μελέτες ιδιαίτερες ή πολλές ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έχουμε κάνει αυτή τη στιγμή μερικά εκατομμύρια εμβολιασμούς. Τα δεδομένα είναι καλά. Τα εμβόλια δεν εμφανίζουν διαφορές μεταξύ τους στις ανεπιθύμητες παρενέργειες, και αυτή η παρενέργεια που έχει εμφανιστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει εμφανιστεί και με τα υπόλοιπα εμβόλια. Κάποιοι άνθρωποι κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, και κινδυνεύουν πιο πολύ από τον κορωνοϊό, από ό,τι από το εμβόλιο. Με το εμβόλιο υπάρχει τρόπος διαχείρισης του κινδύνου. Όσοι έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και ανησυχούν πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους», είπε ο κ. Κούβελας και συμπλήρωσε: 

«Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca. Είναι το μοναδικό μη αμερικανικής παραγωγής εμβόλιο, κοστίζει 2-3 ευρώ, και η Αμερική δεν το έχει σταματήσει. Μπορεί να είναι και θέμα συμφερόντων αυτό που γίνεται, δεν μπορώ να το ξέρω», συνέχισε στο ίδιο θέμα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.