Κούβελας: «Γιατί φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια; Αν είχε γίνει η δίκη θα είχα δικαιωθεί»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Κούβελας.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μίλησε για τη σημερινή (29/03) δίκη του καθώς βρέθηκε κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου αναφορικά με ανάρτηση που είχε κάνει λίγες ημέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Δεν φανταζόμουν ότι θα πήγαινα στο δικαστήριο, θα το θεωρούσα μία θεωρεία συνομωσίας. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι σίγουρα κάτι κακό, αλλά εγώ δεν το έκανα. Όπως γνωρίζετε από την εμπειρία μου, στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα στην φαρμακοεπαγρύπνηση. Εξαιτίας του εμφράγματος που είχε υποστεί ο κύριος Χαρδαλιάς, είχα κάνει μία προτροπή στον γιατρό του να βγάλει «κίτρινη» κάρτα - όπως ορίζει και ο ΕΟΦ -  στο εμβόλιο γιατί πίστευα ότι ενδεχομένως να οφείλεται σε αυτό».

Για να συμπληρώσει: «Η «κίτρινη» κάρτα μπορεί πλέον να αναφερθεί και από τον ασθενή, καθώς είναι υποχρέωση του γιατρού και δικαίωμα του ασθενή. Η εισαγγελέας όρισε τη δίκη για τον Δεκέμβριο, γιατί απουσίαζε ο γιατρός του κυρίου Χαρδαλια, αλλά σε περίπτωση που η δίκη δεν είχε πάρει αναβολή θα είχαμε κερδίσει. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα παραμένει σιωπηλή, ένας καθηγητής πρέπει να αγωνιστεί για αυτά που πιστεύει και αυτά που διδάσκει στους φοιτητές του. Αυτό το κάνω ακόμα και με τον κίνδυνο μίας ζημίας».

Ενώ ακόμη συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που δεν έχεις πρόθεση να βλάψεις κάποιον δεν είναι fake news, ειδάλλως θα πρέπει να δώσει λόγο για τα όσα λέει. Αν οι διαδικασίες γίνονται σωστά δεν υπάρχουν fake news, αλλά γιατί φοβούνται όλοι την αλήθεια;»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.