Κούβελας για εμβόλιο: «Αν κάποιος είναι χοντρός και με υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τρέξει να το κάνει»

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2020

Για το εμβόλιο του κορωνοϊού μίλησε ο ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας,  στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι είναι ασφαλές αλλά θα πρέπει να γίνεται με τη σωστή προτεραιότητα. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν είναι εύκολη η ερώτηση κάνω ή δεν κάνω το εμβόλιο. Έχει να κάνει με το πού θα το βρούμε. Ο καθένας πρέπει να κρίνει αν είναι καλό ή όχι. Δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία για όσους έχουν αυτοάνοσα νοσήματα. Αν κάποιος είναι άνδρας, χοντρός με υποκείμενα πρέπει να τρέξει να το κάνει. Στον μπαμπά μου που είναι μεγάλος θα του το κάνω. Θα το κάνω και το θεωρώ ασφαλές. Είναι εξαιρετικά ασφαλές και δίνει αντισώματα και ξέρουμε και την δομή του. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι μια αλλεργία». 

Συνέχισε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το εμβόλιο θα έβγαινε τόσο γρήγορα. Περίμενα να δω τι είναι όταν έγινε. Επειδή είχαν πόρους έκαναν τεστ σε πολλές ομάδες ταυτόχρονα, η έρευνα απλώθηκε, οι νομικές διαδικασίες τηρήθηκαν και έγιναν γρήγορα. Αν δεν είστε χοντρός, γέρος και με καρδιοπάθειες να περιμένετε να το κάνουν άλλοι πρώτα. Απλά γιατί δεν κινδυνεύετε άμεσα από τον κορωνοϊό. Δεν χρειάζονται ενδοιασμοί. Όταν έρθει η σειρά μου, θα το κάνω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.