Κουτσογιάννης: «Σοκαρίστηκα με τον κ. Αυγενάκη - Γιατί καταθέσαμε αγωγή»

Metrosport Team09 Νοεμβρίου 2021

Ο καθηγητής προπονητικής, Βαγγέλης Κουτσογιάννης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αγωγή που κατατέθηκε κατά του Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι τεχνικοί των ΤΕΦΑΑ.


«Κάναμε μία αγωγή στον κ. Αυγενάκη γιατί μέσα στη Βουλή ανέφερε ότι εμείς από τα ΤΕΦΑΑ δεν βγαίνουμε προπονητές. Την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος την υπογράφει, στο μεταξύ, ο ίδιος. Ας μας πει, τελικά, τι είμαστε. Εγώ πραγματικά σοκαρίστηκα μαζί του. Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε έδειξε καλή διάθεση και έλεγε με τόσες γνώσεις πως είναι δυνατόν να μην κάθεστε στον πάγκο και να κάθονται άλλοι με πέντε σεμινάρια» είπε αρχικά και συνέχισε:


«Εγώ δεν θα μπω στο μυαλό του. Προφανώς δέχθηκε πιέσεις και ήθελε να τετραγωνίσει τον κύκλο. Κάποιοι θέλουν να υποβαθμίσουν την ιδιότητά μας ως επιστήμονες. Έχουμε κάνει δύο χρόνια ειδικότητα. Μάλιστα, κινηθήκαμε και εναντίον κάποιων καθηγητών που συμμετέχουν στα σεμινάρια για τα πτυχία της UEFA και είναι οι ίδιοι που διδάσκουν και εμάς στα Πανεπιστήμια. Ακυρώνουν την δουλειά τους στο Πανεπιστήμιο. Για να πάει κάποιος στο UEFA PRO, πρέπει να περάσει από το UEFA C, το UEFA B και το UEFA A. Εγώ πρέπει να έχω το UEFA PRO για να δουλέψω σε μία ομάδα της Super League 2. Έχει γίνει έτσι το σύστημα για να δουλεύουν κάποιοι συγκεκριμένοι. Αν βάλουμε και τα ταξίδια είναι γύρω στα 13.000-14.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά.


Έλεγε η ΕΠΟ «η κακιά UEFA μας επιβάλλει αυτό και το άλλο...» Το 2020 η UEFA είχε αναφέρει ότι για τα θέματα του προπονητή η εκάστοτε Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δύναται να ακολουθεί τους κανόνες του κράτους. Το κράτος έχει σχετική νομοθεσία, αλλά η ΕΠΟ δεν το εφάρμοσε ποτέ. Επίσης ο κ. Αυγενάκης κάνει το αμίμητο -θα προσφύγουμε κατά αυτού του νόμου- να δίνει τα εργασιακά δικαιώματα των προπονητών στην ΕΠΟ, δηλαδή, σε μία εταιρεία!»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.