O Μάριος Κουτσιμανής απαντά: «Αμυντικογενές ή επιθετικογενές το σύστημα του Πάρντιου;»

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Άλαν Πάρντιου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο νέος προπονητής του Άρη και ο αναλυτής ποδοσφαίρου, Μάριος Κουτσιμανής, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 για λύσει τις απορίες των ακροατών σχετικά με 4-2-3-1, το αγαπημένο σύστημα του Άγγλου κόουτς.

Αναλυτικά ανέφερε: « Το 4-2-3-1 είναι ένας σχηματισμός ο οποίος αποτελείται από δύο αμυντικά χαφ και στην επίθεση μπορεί να μετατραπεί σε 4-3-3 ή σε 4-4-1-1. Χαρακτηρίζεται δηλαδή από την μεγάλη ευελιξία του. 

Θεωρείται ένα αμυντικογενές σύστημα και το μειονέκτημά του είναι ότι όταν παίρνει την μπάλα το δεκάρι, αν οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί δεν γίνουν γρήγορα εξτρέμ, κάθετη πάσα υπάρχει μόνο για τον φορ. 

Ο Άρης έχει δείξει πολύ καλή επιθετική συμπεριφορά, υστερεί λίγο αμυντικά, επομένως η παρουσία των δύο αμυντικών χαφ θα κάνει την άμυνα πιο συμπαγή. 

Τώρα, το αν οι παίκτες που θα παίξουν εκεί θα είναι καλοί, θα κριθεί στην πορεία, πάντως είναι σίγουρο πως θα βοηθήσουν αμυντικά. 

Παρ΄ όλα αυτά, το αν το σύστημα θα έχει αμυντικογενή ή επιθετικογενή χαρακτήρα θα κριθεί από την επιλογή των παικτών. Ας πούμε ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, βάζει τον Ντάντας που είναι τεχνίτης με κάθετη πάσα δίπλα στον Κούρτιτς, θέλοντας να χτίσει το παιχνίδι από πίσω, αν βάλει κάποιον μη τεχνίτη σε αυτή τη θέση, θα χάσει αυτή την δυνατότητα, όμως θα έιναι πιο συμπαγής η άμυνα. 

Επίσης παίζει ρόλο και ο παίκτης που θα παίξει πίσω από το σεντερ φορ τι παίκτης θα έιναι. Ο Άρης, με τους παίκτες που έχει μπορεί να παίξει και 4-2-3-1 και 4-3-3 και 4-4-2 απλώς θα χρειαστεί να δώσουμε χρόνο στο ρόστερ για να κατανοήσουμε τους ποδοσφαιριστές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.