Κουτσιμανής: «Δεν ήταν καλό το κοουτσάρισμα του Λουτσέσκου»

Metrosport Team19 Απριλίου 2024

Για το κοουτσάρισμα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο παιχνίδι με την Μπριζ και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ μίλησε ο έμπειρος αναλυτής, Μάριος Κουτσιμανής, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». 

«Ο Χάγιεν αποδείχθηκε ότι είναι πολύ καλός προπονητής. Ο Λουτσέσκου θα πρέπει μάλλον να προσαρμόζει το παιχνίδι του ανάλογα με τον αντίπαλο. Δεν είναι ντροπή. Ήταν καλή και στην άμυνα η Μπριζ. Είχαν πολύ καλή μεταβίβαση. Φάνηκε ότι παίζουν σε υψηλό επίπεδο. 

Δυνατή ομάδα και μου φαίνεται πιθανό να πάει στον τελικό. Έχει ενδεκάδα «φωτιά» η Μπριζ. Περίμενα να είναι καλύτερος ο Λουτσέσκου. Πρέπει να κλείσεις τους χώρους, γιατί η Μπριζ έβγαινε με έξι και οχτώ παίκτες. Δεν ήταν καλό το κοουτσάρισμα», ήταν η απάντησή του στην ερώτηση για το ποιος από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ υστέρησε περισσότερο.

Όσα ειπώθηκαν μία μέρα πριν...

Ο προπονητής-αναλυτής, Μάριος Κουτσιμανής, είχε μιλήσει στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ, πριν από το παιχνίδι, τονίζοντας ότι, ίσως, θα ήταν προτιμότερο ο ΠΑΟΚ να παίξει σε σχηματισμό 4-3-3. Όσα ειπώθηκαν μία μέρα πριν το ματς...

«Στο πρώτο ματς η Μπριζ είχε πολύ καλό συγχρονισμό και κυκλοφορία μπάλας, αλλά και τεχνική. Η δύναμή της είναι στο κέντρο. Βανάκεν, Βέτλεσεν και Ονιεντίκα, μαζί με τους τρεις μπροστά κάνουν μία δυνατή εξάδα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είχε μεγάλη κατοχή μπάλας στο πρώτο παιχνίδι και πρέπει ο ΠΑΟΚ σήμερα να σταματήσει αυτούς τους έξι. Δεν θα πρέπει να παίρνουν την μπάλα οι χαφ γιατί μετά έχει ταχύτητα και από δεξιά και από αριστερά. Επίσης, θέλει ντουμπλάρισμα επάνω στον Νούσα. Ο ΠΑΟΚ παίζει με 4-2-3-1 και η Μπριζ με 4-3-3. 

Οι Βέλγοι με το τρίγωνο στο κέντρο θα έχουν περίπου δέκα μέτρα διαφορά ο ένας από τον άλλον, ενώ στο 4-2-3-1 οι δύο αμυντικοί χαφ είναι αποκομμένοι και θα πρέπει να γυρίζει ο Μουργκ. Ίσως ο Λουτσέσκου θα έπρεπε να πάει σε 4-3-3. Εγώ μπορεί να έβαζα ή Μουργκ ή Κωνσταντέλια. Αν βάλει τρία αμυντικά χαφ, ίσως, η ομάδα δεν θα μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να το ανατρέψει το σκορ, θέλει μόνο ένα βήμα».

Τόνισε ότι: «Οι πορείες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού είναι, ήδη, πετυχημένες. Εχουν φτάσει σε ένα σημείο που παίζουν με πιο ακριβές ομάδες. Δεν πρέπει να έχουν άγχος. Αν ο ΠΑΟΚ αγωνιστεί έξυπνα, κάνει άμυνα στα 55 μέτρα και φεύγει στην κόντρα μπορεί να πετύχει ένα τέρμα και να πάρει την Τούμπα με το μέρος του. Η Τούμπα σήμερα πρέπει να συμμετέχει. Ο κόσμος... παίζει μπάλα. Πρέπει οι φίλαθλοι να καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ομάδα απέναντί του. Η Μπριζ επειδή έχει πολλούς πιτσιρικάδες και μπορεί να μην καταλάβουν τι σημαίνει ελληνική έδρα».

Κατέληξε λέγοντας: «Το τιμόνι της Μπριζ είναι το κέντρο. Οι ταχύτητες στα άκρα είναι μεγάλες. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να μειώσει τον χώρο ή με άμυνα στα 55 μέτρα ή να πιέσει πολύ ψηλά γιατί οι χαφ της Μπριζ είναι «υδραυλικοί». Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει αντεπίθεση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.