Κούτσιας: Πρώτα γράφει ιστορία, μετά υπογράφει νέο συμβόλαιο

Κώστας Πετρωτός19 Ιουλίου 2020

Η ανακοίνωση της αποστολής για το τελευταίο ματς της σεζόν κόντρα στον Άρη έκρυβε μία επιλογή που συζητήθηκε πολύ: Γιώργος Κούτσιας. Το νέο μεγάλο ταλέντο των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ που πρόσφατα θαυμάσαμε στον τελικό της Κ17, ήταν μέσα στους 20 παίκτες που επέλεξε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε φροντίσει λίγες μέρες πριν, στις προπονήσεις που άρχισε μέσα στην εβδομάδα ο 16χρονος φορ, να του στείλει το μήνυμα: «Μικρέ, από εδώ και πέρα και στη νέα σεζόν θα είσαι μέλος της πρώτης ομάδας, υπολογίζουμε και πιστεύουμε σε σένα». Μάλιστα, ο 41χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ φρόντισε να δείξει μέσα από τις ασκήσεις τακτικής που δούλευε καθημερινά ότι αν το ματς με τον Άρη πάει καλά, είναι διατεθειμένος να δώσει στον πιτσιρίκο από τα Τρίκαλα Ημαθίας το βάπτισμα του πυρός και μαζί την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Τον δοκίμασε δίδυμο πότε με τον Ακπομ και πότε με τον Τζόλη και ο πιτσιρικάς ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Η πρόταση της Ιντερ επίσπευσε την προώθηση του Κούτσια

Ο Γιώργος Κούτσιας είχε αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ το 2012 σε ηλικία οκτώ ετών με εισήγηση του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου και από το 2015 μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΟΚ τον αντιμετώπισε ως ένα ξεχωριστό πρότζεκτ, αφού αντιλήφθηκε ότι είχε στα χέρια του πραγματικό χρυσάφι, με πλέον φρέσκια απόδειξη την παρουσία του φέτος στην Κ19 (αν και μόλις 16 ετών) υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία.

Γρήγορα προσέλκυσε το ενδιαφέρον ομάδων από μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού, από την Αγγλία, την Ισπανία και τελευταία και την Ιταλία, καθώς η Ιντερ μετά την απόκτηση του νεαρού τερματοφύλακα, Νίκου Μπότη, έκανε κρούση στον ΠΑΟΚ και για τον Κούτσια. Ο νεαρός έχει συμβόλαιο ως το 2022 με μπάι άουτ που φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου και ανεβαίνει στο 1,5 εκατομμύριο στη συνέχεια και στην Τούμπα αντιλήφθηκαν την ανάγκη να μπούνε σε συζήτηση για νέο συμβόλαιο με την οικογένειά του και τον ατζέντη Σάκη Τζήκα. Το βασικό μέλημα του περιβάλλοντος Κούτσια ήταν η αγωνιστική αξιοποίησή του και όχι το οικονομικό κάτι για το οποίο και ο ΠΑΟΚ είχε ταύτιση απόψεων. Έτσι, αποφασίστηκε η προώθησή του στην πρώτη ομάδα και μάλιστα άμεσα. Και η πιθανή συμμετοχή του απόψε είναι ένα μήνυμα για το πόσο πολύ πιστεύουν άπαντες στον ΠΑΟΚ στο ταλέντο του. Ο μικρός θα κάνει απόψε ντεμπούτο και, πιθανόν ακόμη και μέσα στην εδβομάδα, θα υπογράψει νέο συμβόλαιο, τετραετούς ή πενταετούς διάρκειας στο οποίο θα μπει μία μεγάλη ρήτρα αποδέσμευσης (πιθανόν μεταξύ 5 και 7 εκατομμυρίων ευρώ).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.