Κούτσιας: Ο Ντουράν που τον οδήγησε στο «ναι» και οι λεπτομέρειες του deal ΠΑΟΚ- Σικάγο

Κώστας Πετρωτός23 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γιώργος Κούτσιας είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για και να εγκατασταθεί στο Σικάγο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η Σικάγο Φάιρ του προσέφερε δύο εκατομμύρια ευρώ για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και αυτός ήταν ο ένας από τους δύο λόγους που έκαναν τον 19χρονο επιθετικό να πει το “ναι”. 

Ο δεύτερος και σοβαρότερος είναι το αγωνιστικό πρότζεκτ που ακολουθεί η αμερικανική ομάδα που τα τελευταία χρόνια με τεχνικό διευθυντή, Τζορτζ Χέιτζ (είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στην Βασιλεία) έχει στοχεύσει στο να αναδεικνύει ταλέντα.

Η υπόσχεση ότι θα είναι βασικός και η επίδραση της πώλησης του Ντουράν στην Αστον Βίλα

Μία συγκεκριμένη περίπτωση πώλησης, μάλιστα, του Κολομβιανού φορ, Τζον Ντουράν επηρέασε καθοριστικά την σκέψη του νεαρού επιθετικού. Ο 19χρονος επιθετικός είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2022 έναντι περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ από την κολομβιανή Ενβιγκάδο και ένα χρόνο μετά πουλήθηκε στην Αστον Βίλα έναντι 18 εκατομμυρίων.

Ο Κούτσιας, για τον οποίο προφανώς ο Χέιτζ πήρε και πληροφορίες από τον βοηθό προπονητή της ομάδας, τον Ελληνοαμερικανό, Φρανκ Κλόπας που ως ποδοσφαιριστής έχει περάσει από την ΑΕΚ, έχει πάρει το μήνυμα ότι υπολογίζεται για βασικός φορ της ομάδας “ψήθηκε” με αυτή την προοπτική. Και αυτό ήταν που τον οδήγησε να πει το τελικό “ναι”.

Τα 3.000.000 ευρώ, το 20% μεταπώλησης και ο Τζίμας

Πώς ο ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στο να αποδεχθεί την δεύτερη, γιατί υπήρξε και πρώτη, προφορική που απορρίφθηκε, πρόταση της Σικάγο; Καταρχάς, στην Τούμπα έβλεπαν θετικά την προοπτική πώλησης του Κούτσια, γιατί γνώριζαν ότι η απόφαση του Λουτσέσκου και του Μπότο ήταν τη νέα σεζόν να προωθηθεί ο 17χρονος Στέφανος Τζίμας. 

Δεν θα υπήρχε χώρος στον ΠΑΟΚ για τον Κούτσια και μπροστά στην προοπτική να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα προτιμήθηκε η πώληση του Κούτσια, από την στιγμή που η Σικάγο δέχθηκε να δώσει ποσοστό μεταπώλησης 20%. Ετσι ο ΠΑΟΚ, θα καρπωθεί ένα ποσό λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα μπόνους) και θα ελπίζει να πάρει πολλά περισσότερα από την εξέλιξη του νεαρού φορ στην Σικάγο και μία ενδεχόμενη πώλησή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.