Κουτίνιο: Ψάχνει την χαμένη του αίγλη στην επιστροφή του στο Νησί

Δημήτρης Καλαϊτζής22 Ιανουαρίου 2022

Ο Φιλίπε Κουτίνιο επέστρεψε στο Νησί για να βρει την χαμένη του αίγλη. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού για ένα εξάμηνο στην Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και από το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα των «χωριατών» έδειξε την τεράστια κλάση του. 


Ο 29χρονος άσος πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να κάνει άνω κάτω την άμυνα των «κόκκινων διαβόλων».  

Στο 77΄ από δική του προσπάθεια, ο Ράμσεϊ μείωσε σε 1-2 και στο 82΄ αντιστράφηκαν οι ρόλοι και ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, χαρίζοντας έναν τεράστιο βαθμό στην ομάδα του, που παράλληλα πήρε άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αγγλίας. 


Ο Κουτίνιο επέστρεψε στην Premier League και δείχνει αποφασισμένος να κάνει τη διαφορά στη νέα του ποδοσφαιρική στέγη. Ο Βραζιλιάνος με το γκολ που πέτυχε κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» έφτασε τα 42 στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου και έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος παίκτης με τα περισσότερα τέρματα στο Νησί. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Γκάμπριελ Ζεσούς με 52 και αυτός που έχει τα πρωτεία είναι ο Ρόμπερτ Φιρμίνο με 70 γκολ.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Κουτίνιο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκρυψε την χαρά του που επέστρεψε στην Premier League. Βέβαια, υποστήριξε πως είχε λίγο άγχος στην αρχή, ενώ επεσήμανε ότι καλύτερα να παίζει, παρά να μιλάει. 

Όσον αφορά την πορεία του δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και αναγνώρισε την μεταβατική περίοδο που είχε κατά διαστήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ τώρα δείχνει έτοιμος για το νέο restart και πως θα βοηθήσει την Άστον Βίλα να πετύχει τους στόχους της.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο Νησί, αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε να χαρίσει το 1/3 του μισθού του στην Μπαρτσελόνα για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην Άστον Βίλα. 

Οι «μπλαουγκράνα» πριν τέσσερα χρόνια έβγαλαν από τα ταμεία τους πάνω από 160 εκατ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Κουτίνιο, ο οποίος έβγαζε «μάτια» με τη φανέλα της Λίβερπουλ. 

Η μεταγραφή, όμως, δεν απέδωσε, καθώς μετά από 106 συμμετοχές, ο 29χρονος, πέτυχε 25 τέρματα και μοίρασε 14 ασίστ, ενώ η καριέρα του στους Καταλανούς στιγματίστηκε με αρκετούς τραυματισμούς.

Στις αρχές του 2019, ο Κουτίνιο βγήκε από το αρχικό σχήμα του Ερνέστο Βαλβέρδε και μάλιστα τότε βγήκαν και οι πρώτες φήμες περί αποχώρησής του. 

Οι τραγικές του εμφανίσεις στο δεύτερο μισό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού στην Μπάγερν Μονάχου.

Στους Βαυαρούς ο Κουτίνιο έδειξε ένα μέρος του καλού του εαυτού. Κατέγραψε 11 γκολ και 9 ασίστ σε 38 συμμετοχές, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τρεμπλ. Όμως, η Μπάγερν αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα των 45 εκατομμυρίων ευρώ, αφήνοντας τον Βραζιλιάνο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη. Όλοι θυμούνται το πέρασμά του από το Μόναχο, λόγω της συμμετοχής του στο ιστορικό 8-2 της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Champions League. Διότι, σε εκείνο το παιχνίδι ο Βραζιλιάνος έδωσε το «παρών» και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει δύο φορές απέναντι στην ομάδα όπου άνηκε! 

Αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην Μπάγερν, ο Κουτίνιο επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα με σκοπό να δικαιώσει τους «μπλαουγκράνα» για τα 150+ εκατομμύρια που δαπάνησαν τον χειμώνα του 2018. Και μάλιστα οι πρώτες του εμφανίσεις από την περασμένη σεζόν, έδειξαν μία βελτίωση. Η σεζόν όμως τελείωσε άδοξα τον Νοέμβριο, όταν και τραυματίστηκε στο γόνατο. Ούτε ο ερχομός του Τσάβι άλλαξε τα πράγματα και έτσι ο Κουτίνιο παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Άστον Βίλα. 

Πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια, ο Βραζιλιάνος θα αγωνίζεται και πάλι στα γήπεδα της Premier League όπου μάγεψε, με σκοπό να θυμίσει τον παίκτη που λατρέψαμε κατά την περίοδό του στη Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.