Κούρτιτς: «Πιστέψαμε στη νίκη, έχει πολύ δρόμο το Πρωτάθλημα»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2022

Ο Σλοβένος μέσος που είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος, γιατί όπως τόνισε, διαπιστώνει μία πρόοδο με την παρουσία νέων και έμπειρων παικτών. Τόνισε ότι όλοι πίστεψαν στην νίκη, είναι σημαντικό όμως να πιστέψουν και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στο κλαμπ, σε αυτή την νέα προσπάθεια που συντελείται.

Ο Κούρτιτς ήταν αποκαλυπτικός στην συνέντευξη που παραχώρησε στο metrosport.gr:

- Γιασμίν συγχαρητήρια για την νίκη και την εμφάνιση στο Καραϊσκάκη. Ποια ήταν τα στοιχεία που σας έδωσαν την νίκη επί του Ολυμπιακού;

“Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή για το τελικό αποτέλεσμα, γιατί όπως είδατε και εσείς στο γήπεδο ήμασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε. Παίξαμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση απέναντι στον Ολυμπιακό. Τον οποίο σεβόμαστε, αλλά η θέλησή μας για την νίκη ήταν μεγαλύτερη από κάθε τι άλλο. Ξέραμε ότι αυτή την χρονική στιγμή έπρεπε να προσπαθήσουμε περισσότερο για την νίκη. Και αυτό το αποτέλεσμα είμαι βέβαιος πως μας δίνει την απαραίτητη ώθηση για να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερες νίκες στην συνέχεια του πρωταθλήματος και φυσικά για να επιστρέψουμε πιο κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”.

- Αυτή η επιτυχία θα σας δώσει την ανάλογη αυτοπεποίθηση για να προχωρήσετε;

“Σε αυτό το παιχνίδι κερδίσαμε και αυτό είναι το σημαντικό. Όμως παρά την νίκη, δεν πετύχαμε κάποιον από τους στόχους που έχουμε θέσει. Ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Μας έφτιαξε όμως αυτό το ματς. Είχαμε 100% συγκέντρωση για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Όμως εάν δεν είσαι προσηλωμένος για να πετύχεις και στο επόμενο παιχνίδι, τότε θα είναι σαν να μην έκανες τίποτα. Και το ζητούμενο είναι, αυτή η νίκη να μην ξεχαστεί. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι παρά την νίκη, να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε σε τομείς που χρειαζόμαστε βελτίωση”.

- Είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ; Πετύχατε ένα restart για το Πρωτάθλημα;

“Ναι όπως σας ανέφερε και λίγο νωρίτερα, σε αυτά τα παιχνίδια, παίρνεις κίνητρο για να κερδίσεις, από τον εαυτό σου. Από τον αντίπαλο. Από την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο όπου αγωνίζεσαι. Από τους φιλάθλους. Το βασικό είναι να μην αποτύχουμε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Γιατί σε αυτό το αρνητικό ενδεχόμενο, δεν θα έχουμε κάνει τίποτα, με αυτή την νίκη μας στο Καραϊσκάκη”.

- Ο προπονητής σας, είπε ότι το πέναλτι ήταν καθαρό, όπως το είδαμε και εμείς από την εξέδρα. Ωστόσο δεν δόθηκε η καθαρή παράβαση στον Ολιβέϊρα από τον διαιτητή, μέσω και του VAR. Ποια είναι η δική σου άποψη για την φάση;

Δεν θέλω να μιλήσω για αυτές τις αποφάσεις, όταν ο διαιτητής δίνει αρχικά το πέναλτι, είπαμε ότι είναι μία σωστή απόφαση. Ναι ήταν πέναλτι. Αυτό έγινε. Όταν στην συνέχεια αποφάσισε να αλλάξει την απόφασή του, δεν μπορούσαμε να πούμε κάτι περισσότερο, ούτε να μαλώσουμε. Μπορούμε να σχολιάσουμε, αλλά θα ήθελα να αφήσω αυτά τα σχόλια να τα κάνετε εσείς οι δημοσιογράφοι. Και φυσικά οι φίλαθλοι που παρακολουθούν το παιχνίδι. Η δουλειά μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πραγματικά μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Έξω από το γήπεδο δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πάρα πολύ”.

“Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας”

Ο Κούρτιτς ρωτήθηκε:

- Τώρα, πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο στην πρώτη θέση; Είναι πιθανό να μπορέσετε να καλύψετε την διαφορά;

“Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Συνολικά θα γίνουν 36 παιχνίδια, μαζί με τα πλέι οφ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια. Από την αρχή έως το τέλος. Όμως όπως είπα και λίγο νωρίτερα, στα πλέι οφ, θα δούμε τι ακριβώς θα συμβεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, να προσπαθούμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως κάποιες στιγμές χαλαρώνουμε περισσότερο από ότι πρέπει και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Είναι ένα σχολείο και πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Και μέσα από την δουλειά, μπορούμε να βελτιωνόμαστε σε καταστάσεις που θα μας επιτρέψουν να εξαλείψουμε αυτά τα λάθη που μας κόστισαν τις απώλειες βαθμών στα προηγούμενα παιχνίδια”.

“Ποτέ δεν είπα ότι θα φύγω, με πίστη και επιμονή για τη νέα ομάδα”

Ήταν απόλυτος ο Κούρτιτς μιλώντας στο metrosport.gr όταν ανέφερε πως ποτέ δεν είπε ότι θα φύγει από τον ΠΑΟΚ. Παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι, παρά τα όσα είχαν αναφερθεί σε ξένα μέσα ενημέρωσης (και είχαν αναπαραχθεί σε ελληνικά) ο Κούρτιτς δήλωνε στους Σαββίδη, Λουτσέσκου και Μπότο, πως είναι ταυτισμένος με τον Δικέφαλο.

Μάλιστα ρωτήθηκε για την “χημεία” των νέων και των έμπειρων παικτών. Και είπε:

- Είναι μία δύσκολη σεζόν για όλους. Στην ομάδα βρίσκονται νέοι παίκτες, έμπειροι όπως είσαι εσύ. Προσπαθείτε να φτιάξετε ένα δυναμικό σύνολο. Ποιο είναι το μήνυμά σου, προς τους φίλους της ομάδας;

“Για τους φίλους του ΠΑΟΚ θέλω να πω, ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην Τούμπα, τους σέβομαι απεριόριστα. Είχαν κυκλοφορήσει κάποιες φήμες το καλοκαίρι, ότι δήθεν εγώ θέλω να φύγω από την ομάδα. Όμως δεν ήταν αλήθεια όλα όσα είχαν κυκλοφορήσει. Η αλήθεια είναι πως ήθελα να μείνω στην ομάδα, να βοηθήσω στην προσπάθεια που κάνει. Ποτέ δεν είπα ότι θα φύγω από τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και εάν υπήρχαν προτάσεις από άλλες ομάδες, αυτό που έλεγα ξεκάθαρα στον πρόεδρο της ομάδας, τον αθλητικό διευθυντή, τον προπονητή, ήταν πως είμαι ταυτισμένος με τον ΠΑΟΚ. 

Με στήριξαν από την πρώτη στιγμή, με πίστεψαν με αγάπησαν και αυτό που τους τόνισα, ήταν πως θα κάνω τα πάντα για να τους δικαιώσω. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες στο γκρουπ, θέλουμε χρόνο και να πρωταγωνιστήσουμε, όλο αυτό που γίνεται στην ομάδα είναι φυσιολογικό. Όπως σε όλες τις ομάδες. Κάθε ομάδα χρειάζεται τον χρόνο της για να δείξει πράγματα. Και εμείς, που είχαμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ από την αρχή της σεζόν, χρειαζόμαστε χρόνο για να πετύχουμε. Αυτός ο χρόνος έρχεται. Όσο περνάει ο καιρός, πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται όμως και πίστη. Και επιμονή στον στόχο μας. Με αυτά τα στοιχεία και την στήριξη, όλα θα πάνε καλύτερα”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.