Κουπτσίδης: Να μην κατηγορήσουν από τον πρώτο μήνα τον Ζαγοράκη!»

Metrosport Team29 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Ντου στα γήπεδα» με τον Δημήτρη Κανελλάκη φιλοξενήθηκε ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο οποίος τοποθετήθηκε για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Θοδωρή Ζαγοράκη, στην προτεραιότητα που θα πρέπει να στοχεύσει με τα νέα του καθήκοντα, αλλά και την τοξικότητα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Ερωτηθείς για το τι θα φέρει ο Ζαγοράκης ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ: «Πρώτα από όλα, έχουν γίνει κάποια βήματα από την προηγούμενη περίοδο, όπως η έλευση του VAR, η διαιτησία αλλά και κάποια άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πολιτεία. Υπάρχουν και θέματα υπό εξέλιξη όμως. Προέχει να «εκμεταλλευτούμε» την λάμψη του Ζαγοράκη που είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που γνωρίζει εσωτερικά το «dna» του ποδοσφαίρου αφού ήταν αρχηγός της εθνικής. Υπάρχουν έμπειρα στελέχη δίπλα του από την παλιά περίοδο. Πρέπει να πατήσουμε ένα «restart» και να ξεκινήσουμε με διαφορετικό τρόπο».

Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η κορυφαία του προτεραιότητα: «Η εθνική ομάδα, αυτή πρέπει να είναι και εκεί θα προσέξουμε. Αυτός είναι ο καθρέπτης μας, οι υποδομές, οι έλληνες ποδοσφαιριστές και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, για να έχουμε τις συνθήκες να βγάλουμε ταλέντα. Οι ΠΑΕ, είναι επιχειρήσεις, κάνουν μεταγραφές. ο καθρέπτης όμως είναι η εθνική. Πρέπει να δουλέψουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος. Να δώσουμε βαρύτητα στον έλληνα ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή».

Για την κατάσταση με τα μητρώα στην ΕΠΟ: «Δεν διαφωνούσε κανείς, ο υπουργός δεν μιλούσε μαζί μας. Καταρχάς, οι ενώσεις δεν έχουν τα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΣ Αθηνών. Η ΕΠΟ, δεν έχει λάβει ποτέ ούτε ευρώ από την Πολιτεία, λειτουργεί με δικούς της πόρους. Όταν το κράτος χρησιμοποιεί κονδύλια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ας δώσει χρήματα και για τα σωματεία, να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους για τα μητρώα. Έχει γίνει από τον Αύγουστο αυτό, εγώ την έκανα την πρόταση στον Αυγενάκη, αλλά δεν άκουσε, λειτουργεί με δικούς του κανόνες. Ο καθένας, λαμβάνει το τίμημα των πράξεών του. Ο ίδιος ήθελε να επιβάλει όρους και κανόνες στην ΕΠΟ με τρόπους που δεν πρέπει να γίνονται».

Για την παρουσία των πρωταθλητών του 2004 στις εκλογές: «Πιστεύω πως ο Ζαγοράκης, έχοντας την πείρα και την εμπειρία της ενασχόλησής του και ως αρχηγός, θα αξιοποιήσει κάποιους και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, σε θέσεις που θα είναι πραγματικά χρήσιμοι και δεν χρειάζεται διοικητική εμπειρία. Αυτό δεν το έχουμε εμείς ως παράγοντες, αλλά αυτοί. Πιέστηκαν από κάποιους για να θέσουν τον εαυτό τους σε αυτή την διαδικασία. Τους τιμούμε, είναι καταξιωμένοι και πρέπει να βοηθήσουν σε θέσεις πιο κοντά στο ποδόσφαιρο, διότι αυτό ειναι το κομμάτι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα».

Τέλος, ερωτηθείς για την τοξικότητα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι το Α και το Ω. Ο καινούργιος πρόεδρος, μαζί με την νέα σύνδεση στην Εκτελεστική Επιτροπή, οφείλει να τους καλέσει όλους χωρίς εξαιρέσεις. Όλοι μαζί πάμε για να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο όπως θέλουμε και αγαπάμε. Με ίσες αποστάσεις για όλους. Θα πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία να έχει τον χρόνο να δουλέψει. Να μην τον κατηγορούμε από τον πρώτο μήνα, ας δώσουμε χρόνο, θα υπάρξουν βήματα και κινήσεις που θα δείξουν τις καλές προθέσεις και την διάθεση για την ανάπτυξη του αθλήματος χωρίς παρεμβάσεις από παράγοντες».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.