Κούνια για Βελάθκεθ: «Είναι προπονητής του... 1-0, δεν θα παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο»

Metrosport Team31 Αυγούστου 2022

Ο Χούλιο Βελάθκεθ βρίσκεται προ των πυλών του Άρη και ο δημοσιογράφος, Πέδρο Κούνια, ανέλυσε το προφίλ του. «Τον ξέρουμε καλά στην Πορτογαλία, είναι επικοινωνιακός και με τους παίκτες και έχει δυνατές ιδέες. Θέλει η ομάδα του να έχει κατοχή και να ελέγχει το τέμπο με μικρές πάσες. Μου δημιουργεί μία αμφιβολία ότι πάντα ερχόταν στα κλαμπ στα μέσα της σεζόν, δεν έχει αρχίσει χρονιά και να την ολοκληρώσει, δεν έχει φτιάξει τη δική του ομάδα. Ο Αρης είναι απαιτητικό κλαμπ, δεν ξέρω τι θα συναντήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι, πάντως, δυνατός χαρακτήρας. Είναι τόσο επικοινωνιακός που μπορεί φεύγοντας από την προπόνηση να μιλήσει με φιλάθλους και να τους εξηγήσει ό,τι θέλουν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ηρθε στην Μαρίτιμο στα μέσα της χρονιάς, ήταν κοντά με τους παίκτες και την επόμενη χρονιά υπήρχαν προσδοκίες ότι μπορεί η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά η σεζόν ήταν απογοητευτική. Η ιστορία της ομάδας είναι περίεργη, εξαρτάται από την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τελευταία δεν έχει πόρους και αυτοί που αποφασίζει είναι η διοίκηση. Κάθε καλοκαίρι παίρνει 7-8 παίκτες από την Βραζιλία, οι δύο μόνο μπορεί να είναι καλοί και, έτσι, δεν υπήρχαν για τον Βελάθκεθ οι κατάλληλες συνθήκες να δουλέψει εκεί.»

Για το στυλ παιχνιδιού που προτιμάει: «Είναι προπονητής του 1-0 και 2-0. Δεν είναι αμυντικογενής, αλλά ούτε θα παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο. Θέλει να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει στον στόχο του.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.