Κούλης Αποστολίδης: «Ήταν μεγάλο κάζο, χτύπησε ευαίσθητες χορδές»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2020

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΟΚ, την λειτουργία της ΠΑΕ και την παρουσία της ομάδας και του Φερέιρα μίλησε ο βετεράνος παίκτης του Δικεφάλου, Κούλης Αποστολίδης, στο Metropolis 95.5. «Ήταν μεγάλο κάζο. Έχει εκθέσει τον ΠΑΟΚ. Τελευταία όλοι συμφωνούσαν ότι έχει κάνει μεγάλα βήματα όσον αφορά την οργάνωση. Θα θέλαμε να το ξεχάσουμε γρήγορα. Χωρίς να δικαιολογεί κανέναν, υποθέτω ότι επειδή τα δελτία υγείας τα θεωρούν στην αρχή κάθε σεζόν και για την επόμενη δεν τα ετοιμάζουν κατευθείαν, αρχές Ιουλίου, φέτος λόγω του κορωνοϊού, έγινε αυτό. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογημένο. Έχει διχάσει τον κόσμο. Αυτή είναι η χειρότερη συνέπεια. Ο ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν ένας σύλλογος που είχε αρχές και τις διαφήμιζε. Θεωρώ ότι ο κ. Σαββίδης πρέπει να προβεί σε ενέργειες» είπε αρχικά και πρόσθεσε:  

«Σε ένα οργανόγραμμα μίας εταιρείας, πάντα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, αρκεί να τηρηθεί σωστά. Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που είναι στο ποδοσφαιρικό τμήμα και είναι επιφορτισμένοι με τις διοικητικές αρμοδιότητες. Αλλά αυτά τα στελέχη αναφέρουν σε κάποιον ανώτερό τους. Επιμερίζεται, δηλαδή, και σε άλλα άτομα η ευθύνη. Δεν έπρεπε να περιμένουν από ένα άτομο. Όλες οι άλλες ομάδες το είχαν προβλέψει. Μας έχει πληγώσει γιατί χτύπησε σε ευαίσθητες χορδές».  

Ακόμη μίλησε:  

Για την λειτουργία της ΠΑΕ: «Θα το λέω συνέχεια, ότι όταν ο κ. Σαββίδης, που είναι ηγέτης, όταν κλείνει κάποιους, τεχνικό διευθυντή και προπονητή, πρέπει να γίνεται ένας σχεδιασμός, τουλάχιστον ετήσιος, να τον συζητούν και στη συνέχεια να εκτελείται από τα στελέχη. Να μην παρεμβαίνει σε κάθε λεπτομέρεια ο κ. Σαββίδης, γιατί αυτό θα δυσχεραίνει την λειτουργία. Αν έχουν συμφωνήσει πως θα τρέξει η ΠΑΕ, υπάρχουν τρόποι, με μηνιαίες συναντήσεις να ελέγξει τα στελέχη. Όταν ήμουν ενεργός σε διάφορες εταιρείες έτσι λειτουργούσαμε, χωρίς, μάλιστα, να έχουμε τότε την τεχνολογική υποστήριξη που υπάρχει τώρα».  

Για το αγωνιστικό σκέλος και τον Φερέιρα: «Η χρονιά ήταν αποτυχία. Αν πάρεις και συγκρίνεις τους στόχους που τέθηκαν για την φετινή χρονιά, που ήταν η συμμετοχή στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εγχώρια οι δύο τίτλοι, δεν ήταν επιτυχημένη. Δεν το λέω για να κατακρίνω. Πιστεύω πάντα ότι όταν θέτεις στόχους πρέπει να έχεις αυτογνωσία και να είναι ρεαλιστικοί. Αν θέσεις υψηλότερους απ' αυτούς που πραγματικά μπορείς να πετύχεις, είναι κακό, δημιουργεί πρόβλημα. Οι στόχοι θα έπρεπε να ήταν όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ, γιατί έπρεπε ο ΠΑΟΚ να χτίσει. Αν θυμάστε, φέτος η ομάδα από τραυματισμούς και φυγές έμεινε η μισή. Έφυγε όλος ο άξονας.  

Ο τότε προπονητής είχε αντίθετη γνώμη σε αυτό. Έφυγε τελευταίος και ο Κάτσε. Δεν μπορείς να θέσεις έναν πολύ υψηλότερο στόχο από τον περσινό, από την στιγμή που δεν δυνάμωσε η ομάδα, ίσα ίσα αποδυναμώθηκε. Ο κ. Φερέιρα φάνηκε ότι είναι άπειρος προπονητής. Μπορεί να είναι καλός, αλλά φέτος αυτό που έδειξε στον ΠΑΟΚ ήταν ότι είναι άπειρος. Η διοίκηση που γνωρίζει την καθημερινότητα θα πρέπει να ζυγίσει τα δεδομένα, με την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί η ομάδα, από την μία την αποτυχημένη από πλευράς εμπειρίας παρουσία του προπονητή και από την άλλη, με αφορμή τις τελευταίες εμφανίσεις, το κόστος που θα έχει η ομάδα αν ξεκινήσει με νέο προπονητή. Δεν μπορώ να σας πω εγώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.