Κουλιεράκης στο Metrosport.gr: «Αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Γιώργος Ζαΐρης09 Δεκεμβρίου 2022

Ηταν 5 Σεπτεμβρίου 2021 στη Βέροια όταν ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται σε φιλικό παιχνίδι με την τοπική ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης για να παίξει στο κέντρο της άμυνας. Αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ δεν τον γνώριζαν. Πλέον, γνωρίζουν πως είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες της ομάδας. Της πρώτης ομάδας. Που έχει ήδη δέκα συμμετοχές. Ολες ως βασικός και μόλις σε ένα ματς να έχει γίνει αλλαγή.

Το metrosport.gr συνάντησε τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα στη Λάρνακα. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη ο νεαρός ποδοσφαιριστής μιλά για αυτό το... παραμύθι, φροντίζει με τις απαντήσεις του να δείξει πόσο προσγειωμένος είναι και το κυριότερο; Στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως μπορεί ήδη οι Σειρήνες από το εξωτερικό να ηχούν αλλά αυτός είναι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

- Αν σε συναντούσαμε με το καλό μετά από ένα χρόνο τι θα ήθελες να είχες πετύχει;

«Το βασικό για όλους μας είναι να έχουμε υγεία. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να προοδεύσω, να έχω βελτιωθεί, να έχω δουλέψει σκληρά και φυσικά να έχω πανηγυρίσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα».

- Κεφάλαιο Εθνική Ομάδα. Κλήθηκες στην Ανδρών και μάλιστα μέτρησες και την πρώτη σου συμμετοχή

«Είναι τιμή και όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει στην Εθνική Ομάδα. Αυτή η κλήση είναι μεν επιβράβευση των προσπαθειών μου αλλά από την άλλη μου φορτώνει ακόμη περισσότερες υποχρεώσεις καθώς θέλω να είμαι μέλος της Εθνικής. Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον ΠΑΟΚ και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαύομαι».

- Γνωρίζουμε καλά πως μετά την άτυχη στιγμή με το πέναλτι που έκανες στο ματς με τον Αρη, στα αποδυτήρια όλοι σε στήριξαν

«Ναι και αυτό συμβαίνει για όλους μας γιατί είμαστε ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη και όχι για μένα μόνο να νιώθει πως έχει δίπλα του όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως είμαστε οικογένεια και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή και για κάθε σύλλογο».

- Αν σου ζητούσαμε να μας πες τι θα ήθελες να διορθώσεις στο παιχνίδι σου θα έλεγες κάτι;

«Θα σας έλεγα απλά πως δεν επαναπαύομαι και έχω πολλά πράγματα να δουλέψω και να βελτιώσω. Για αυτό και για μένα κάθε προπόνηση είναι ένα μάθημα και μια ευκαιρία να προοδεύσω»

- Ο Μιχαηλίδης επέστρεψε, στην ίδια θέση παίζει και ο Νάσμπεργκ. Βλέπεις να μεγαλώνει ο συναγωνισμός για τη θέση στην ενδεκάδα;

«Προσωπικά δεν το βλέπω ως συναγωνισμό. Είναι πολύ καλό και για εμάς τους παίκτες αλλά και για τον προπονητή μας να έχει διαθέσιμους πολλούς ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως όλοι γινόμαστε καλύτεροι, στηρίζουμε ο ένας τον άλλο ώστε όταν έρθει η στιγμή να αγωνιστούμε σε παιχνίδι να είμαστε έτοιμοι και ο προπονητής να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει».

- Είσαι ένα από τα πολλά παιδιά των Ακαδημιών πλέον στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι απόδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται;

«Είναι επιβράβευση και δική μας αλλά κυρίως είναι απόδειξη πως ο ΠΑΟΚ έχει τις καλύτερες Ακαδημίες. Σε όλες τις ηλικίες, στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ δουλεύουν μεθοδικά προσφέρουν τα πάντα, μας βοηθούν να καταλάβουμε σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε και μας δίνουν κίνητρο ώστε να έρθει η στιγμή να παίξουμε και στην πρώτη ομάδα. Δεν μπορώ επίσης να ξεχάσω πόσο σημαντικό για μένα ήταν και η παρουσία μου σε όλες τις ομάδες αλλά και στον ΠΑΟΚ Β’».

- Θυμάσαι την στιγμή που ως ποδοσφαιριστής πέρασες για πρώτη φορά την έξοδο των αποδυτηρίων για να πας στη φισούνα;

«Αυτό που θυμάμαι είναι τον εαυτό μου ως ball boy στην Τούμπα. Να βλέπω τους παίκτες του ΠΑΟΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να σκέφτομαι πως κάποια στιγμή μπορεί και εγώ να είμαι εκεί μέσα και να φορώ τη φανέλα της πρώτης ομάδας...»

- Αυτό και έγινε. Αλήθεια πως βιώνεις ως ποδοσφαιριστής την ατμόσφαιρα της Τούμπας;

«Είναι απίστευτο αυτό το συναίσθημα και δεν μπορείς να το περιγράψεις. Φυσικά αφοσιώνομαι στον αγώνα αλλά ακούω τους φίλους της ομάδας να μας ενισχύουν ακόμη και όταν ένα ματς δεν κυλά καλά για εμάς. Εκτιμώ αφάνταστα την αγάπη τους για την ομάδα».

- Φαντάζομαι πως έχεις λογαριασμούς στα social media. Εκεί τι μηνύματα λαμβάνεις από τους φίλους του ΠΑΟΚ;

«Μου ζητούν να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, πως είμαι τυχερός που φορώ αυτή τη φανέλα και να κάνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Αυτό προσπαθώ να κάνω...»

- «Το ένα πόδι του Κουλιεράκη κοστίζει 5.000.000 ευρώ» είπε προχθές ο Μπότο αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που σε θέλουν ήδη στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων.

«Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω κάτι και είμαι απόλυτος. Είμαι αφοσιωμένος στον ΠΑΟΚ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πετύχω τους στόχους με τον ΠΑΟΚ. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξέρει τι είναι το καλύτερο για μένα. Και της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και εγώ προσωπικά αφοσιώνομαι στην ομάδα και στο πώς θα γίνομαι καλύτερος και χρήσιμος για αυτή».

- Πριν από μερικές μέρες ο Ελ Καντουρί μου είπε πως εσύ και οι άλλοι νεαροί παίκτες εκτός από καλοί ποδοσφαιριστές είστε και ταπεινοί και εργατικοί.

«Μα δεν έχουμε πετύχει κάτι ακόμη. Και το κυριότερο; Εχουμε παραδείγματα σπουδαίων παικτών που είναι συμπαίκτες μας και έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα στην καριέρα τους. Για εμάς όλοι αυτοί μαζί φυσικά με το προπονητικό επιτελείο είναι οι «δάσκαλοι» μας και πρέπει να μαθαίνουμε από αυτούς.

- Σε μια κουβέντα που είχα με τον Κρέσπο πριν από λίγες μέρες, μου είπε πως εσύ και ο Μιχαηλίδης έχετε κάτι σπάνιο και αυτό είναι πως είστε αριστεροπόδαροι στόπερ που ελάχιστοι στην Ευρώπη έχουν κάτι παρόμοιο...

«Είναι πολύ καλό για κάθε παίκτη να ακούει τέτοια πράγματα και ειδικά από έναν παίκτη-θρύλο που πήρε τα πάντα με τον ΠΑΟΚ. Είχα το προνόμιο να κάνω προπονήσεις μαζί του και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια».

- Δέκα μέρες παρουσίας στην Κύπρο σε μια πρωτόγνωρη περίοδο προετοιμασίας. Πώς τη βίωσες;

«Ηταν απόλυτα χρήσιμη ώστε να παραμείνουμε ενεργοί λόγω της διακοπής του Μουντιάλ. Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις ή τα φιλικά αλλά και το γεγονός πως ήμασταν μαζί συνεχώς και στο ξενοδοχείο».

- Η αλήθεια είναι πως τον ΠΑΟΚ τον είδαμε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και σίγουρα επηρεάσε

«Ολοι στεναχωρηθήκαμε αλλά από την άλλη γνωρίζαμε πως μόνο με τη σκληρή δουλειά μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Μην ξεχνάτε πως είμαστε μια νέα ομάδα και πάντα χρειάζεται χρόνος».

- Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει πράγματα στις εγχώριες διοργανώσεις; Κάποιοι λένε πως ακόμη και η δεύτερη θέση είναι δύσκολο να κατακτηθεί..

«Εγώ θα πω πως βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και εκτός από το Κύπελλο έχουμε άλλες 23 αγωνιστικές και θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη. Είμαι αισιόδοξος πως μπορούμε να πετύχουμε πράγματα αρκεί φυσικά να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να ακολουθούμε όλα όσα μας λέει ο προπονητής μας».

- Μια που πήγε η κουβέντα στον Λουτσέσκου. Θυμάσαι τη στιγμή που σου είπε πως θα παίξεις βασικός στο ματς με τον Παναιτωλικό στις 20 Αυγούστου, το πρώτο σου με την πρώτη ομάδα στην αρχική ενδεκάδα;

«Φυσικά και το θυμάμαι. Και δεν πρόκειται να το ξεχάσω. Δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερο, μου ζήτησε να είμαι έτοιμος και να μπω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Αυτό προσπαθώ να κάνω σε κάθε ματς και θα συνεχίσω να το κάνω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.