Κουλιεράκης: Μεγάλο πρότζεκτ για τον ΠΑΟΚ, άλλαξε τρεις φορές συμβόλαιο μέσα στο 2022

Κώστας Πετρωτός27 Δεκεμβρίου 2022

Μέσα στο 2022 ο Κώστας Κουλιεράκης έκανε 12 ματς με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ κι όμως έχει ήδη προλάβει να υπογράψει τρία διαφορετικά συμβόλαια (χωρίς μπάι άουτ για να έχει ο Δικέφαλος το πάνω χέρι στις αποφάσεις για το μέλλον του) και να ανεβάσει την χρηματιστηριακή αξία του από τις 175.000 ευρώ στα τέλη του 2021 στο 1,5 εκατομμύριο έναν χρόνο μετά, με βάση τα στοιχεία του transfermarkt. Παράλληλα, ο 19χρονος Χανιώτης στόπερ έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα, αγωνιζόμενος στο πρόσφατο φιλικό με την Μάλτα.

Είναι προφανές ότι ο παίκτης που ήρθε στην Τούμπα μέσω του παιδομαζώματος που κάνει σταθερά εδώ και χρόνια ο ΠΑΟΚ, αποτελεί για τους ανθρώπους του Δικεφάλου ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ των τελευταίων ετών και όταν ο Ζοσέ Μπότο μιλούσε το καλοκαίρι για τιμή πώλησης από 15 εκατομμύρια ευρώ και πάνω κάτι είχε στο νου του σχετικά με το πώς θα εξελισσόταν η σεζόν.

Ας δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά την διαχείριση στην υπόθεση Κουλιεράκη που έφτασε στο νέο συμβόλαιο ως τον Δεκέμβριο του 2026 με αύξηση απολαβών, για μία ακόμη φορά.

Το πρώτο συμβόλαιο και η καθοριστική κίνηση Μπότο-Λουτσέσκου

Το πρώτο συμβόλαιο είχε έρθει την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου, με διάρκεια ως το 2025, παρέα με Κωνσταντέλια (είχε υπογράψει ως το 2026), Τσαούση, Μπαλωμένο, Τζίμα ως το 2025 και Παναγιώτου ως το 2024. Τότε ο «Κούλιε» ήταν μέλος της β’ ομάδας, σύντομα όμως άρχισε να προωθείται στην πρώτη και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε βρεθεί και στις αποστολές για τα ματς στην Δανία με την Μίντιλαντ και στο Βέλγιο με την Γάνδη.

Μπότο και Λουτσέσκου, διακρίνοντας το ταλέντο και τα πλούσια προσόντα του άνοιξαν την συζήτηση για την αξιοποίηση του από την φετινή σεζόν και έτσι, ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής είχε ήδη εισηγηθεί αναπροσαρμογή των όρων του συμβολαίου του πριν ακόμη αρχίσει η προετοιμασία στην Ολλανδία (όταν και μίλησε για πρώτη φορά για έναν παίκτη με τιμή πώλησης 15 εκατομμυρίων ευρώ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε ομάδες Μπουντεσλίγκα που είχαν αρχίσει να σκανάρουν την περίπτωσή του).

Τελικά, το νέο, αναπροσαρμοσμένο στις οικονομικές απολαβές συμβόλαιό του με διάρκεια ως τα τέλη του 2025 ανακοινώθηκε στις 22 Αυγούστου, δύο μέρες μετά το επίσημο ντεμπούτο του στο ματς με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα.

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν βιάζεται με Κουλιεράκη

Η εξέλιξη ήταν ραγδαία, ομάδες όπως η Γκλάντμπαχ και η Μίλαν άρχισαν να στέλνουν σκάουτερ για να τον δουν από κοντά και πλέον είναι από νεαρούς Ελληνες που κάνουν γκελ διεθνώς. Ο ΠΑΟΚ προφανώς ποντάρει όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά στην αξιοποίηση του κεφαλαίου Κουλιεράκης. Μελλοντικά, όμως και όχι άμεσα, όπως προσπαθούν να πείσουν οι Τούρκοι που προφανώς αντλούν στοιχεία περί… διαπραγμάτευσης από κάποιον εμπλεκόμενο ατζέντη. Μάλιστα, ο εκνευρισμός των ανθρώπων της ομάδας στα γραφεία της Τούμπας δεν κρύβεται, όταν ήδη έχουν ορίσει μία τιμή έναρξης συζητήσεων στα 15 εκατομμύρια ευρώ και διαβάζουν ότι η Φενέρμπαχτσε προτείνει πέντε και πως ο ΠΑΟΚ ζητά δέκα (!).

Θα ήταν παράλογο για μία ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ, τόσο νωρίς, βιαστικά θα έλεγε κανείς, να μπει σε διαδικασία συζητήσεων για τον Κουλιεράκη, όταν αυτό το παιδί δεν έχει παίξει μία γεμάτη σεζόν στον ΠΑΟΚ και, το κυριότερο ίσως, δεν έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι που πάντα δημιουργεί τεράστια υπεραξία.

Ο ΠΑΟΚ έχει να περιμένει πολλά ακόμη από τον νεαρό αμυντικό: να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις εμφανίσεις του μειώνοντας και ορισμένα λάθη απειρίας, να καθιερωθεί στην Εθνική ως βασική μονάδα και φυσικά να παίξει και στην Ευρώπη, ίσως μετά από μία πρώτη χρονιά που μπορεί να φέρει τον πρώτο τίτλο.

Δεν έχει λόγο να βιάζεται και αυτό το μήνυμα στέλνει με την ανανέωση μέχρι τα τέλη του 2026 με νέα αναπροσαρμογή προς τα πάνω των οικονομικών απολαβών του. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.