Κουλιεράκης: «Η περσινή χρονιά με βοήθησε αφάνταστα»

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2023

Συνέντευξη στους Γιώργο Καστάνη, Νίκο Κουλιανό

Στο Ελσίνκι ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης με δικό του γκολ βοήθησε την ομάδα ώστε να πετύχει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη. Στο Αμπερντίν δεν χρειάστηκε να σκοράρει αυτός. Έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου μίλησε αποκλειστικά στο metrosport.gr και στους απεσταλμένους του ομίλου Metromedia, Γιώργο Καστάνη και Νίκο Κουλιανό. Και παραδέχθηκε μεταξύ των άλλων πως η περσινή πρώτη χρονιά προσαρμογής βοήθησε τα μέγιστα για να βελτιωθεί και να μπορεί φέτος να βοηθά την ομάδα. Εξήγησε επίσης γιατί δεν τα παρατά ακόμη και όταν έρχονται ατομικά λάθη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

-Ποιο ήταν το σημείο κλειδί για να γυρίσετε ένα ματς και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα;

«Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά. Το σημείο-κλειδί είναι πως δεν απογοητευτήκαμε και δεν τα παρατήσαμε. Και αυτό δεν έχει συμβεί πρώτη φορά. Ένα από τα στοιχεία που μας έχουν φέρει ως εδώ είναι πως δεν τα παρατάμε όποιο και αν είναι το σκορ, όσες δυσκολίες ή αναποδιές συναντήσουμε. Ολοι όσοι παίζουμε είτε από την αρχή είτε ερχόμενοι από τον πάγκο προσπαθούμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και στο συγκεκριμένο ματς δικαιωθήκαμε. Ανταμειφθήκαμε για τη μαχητικότητα μας και την πίστη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα».

-Ο ΠΑΟΚ μετά το 2-0 δεν αντέδρασε με πανικό αλλά συνέχισε να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι του

«Γιατί πολύ απλά αυτό προσπαθεί να μας περάσει ο προπονητής μας με το επιτελείο του μέσα από κάθε προπόνηση. Να μην χάνουμε το μυαλό μας αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτή η αντίδραση που βγάλαμε είναι αποτέλεσμα της καθημερινής μας δουλειάς. Θα υπάρχουν ματς που θα προηγηθούμε και θα τα κερδίσουμε και κάποια άλλα που μπορεί να μην τα πάμε καλά. Αλλά η νοοτροπία μας και η πίστη στο πλάνο είναι αυτό που μας ενδιαφέρει και νομίζω πως βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο».

-Προλαβαίνετε να ξεκουραστείτε αφού ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ τη Δευτέρα

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Θα πάρουμε κάποιες ανάσες και θα πάμε στην Αθήνα καλά προετοιμασμένοι για να παίξουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα και στην έδρα της. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την προσέγγιση που έχουμε θέλουμε να πάρουμε και εκεί την νίκη. Για αυτό και στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα πανηγυρίσαμε αλλά συμφωνήσαμε να το ξεχάσουμε αυτό το ματς και να επικεντρωθούμε σε αυτό που έρχεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ματς με την ΑΕΚ. Χαρήκαμε για την νίκη αλλά πάμε παρακάτω».

-Αυτό το… παρακάτω! Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ;

«Αυτή η ομάδα έχει τη δυνατότητα να πάει πολύ ψηλά και το έχει αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Αποκλειστικά από εμάς εξαρτάται. Όμως πρέπει να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για το κάθε ματς και να συνεχίσουμε να δείχνουμε την ίδια πίστη και αποφασιστικότητα όπως κάναμε και απέναντι στην Αμπερντίν. Να δείχνουμε στο γήπεδο την ποιότητα μας».

-Στο ματς με την Αϊντραχτ, έκανες ένα λάθος αλλά δεν σε πήρε από κάτω. Και στο ματς με την Αμπερντίν δείχνεις να προσπερνάς γρήγορα μια κακή προσωπική στιγμή και να «επιστρέφεις» άμεσα.

«Το λάθος είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον κάθε αθλητή, στο κάθε άθλημα και δεν αναφέρομαι μόνο στο ποδόσφαιρο. Ολοι κάνουμε λάθη. Το θέμα είναι να τα διαχειρίζεσαι και να μην σε επηρεάζουν. Είναι κάτι που το έχω δουλέψει πολύ μέσα μου ενώ με έχουν βοηθήσει και οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου. Απαγορεύεται όταν κάνεις ένα λάθος να επιτρέπεις να σε επηρεάζει γιατί εκείνη τη στιγμή είσαι υπεύθυνος και για τους συμπαίκτες σου και για την ομάδα και πρέπει να τη βοηθήσεις να κερδίσει. Νομίζω πως η περσινή σεζόν για μένα ήταν σημαντική. Ηταν μια χρονιά που μου έδωσε εμπειρίες, τις πρώτες μου και φέτος μπορώ να ανταποκριθώ πιο εύκολα και με βοήθησε αφάνταστα. Προφανώς και με έχει βοηθήσει πως παίζω περισσότερο, αποκτώ περισσότερες εμπειρίες. Σε κάθε περίπτωση θέλω να είμαι καλά γιατί έτσι μόνο μπορώ να προσφέρω στην ομάδα μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.