Κουγιώνη: «Τεράστια αδικία, θέλουμε τις δουλειές μας πίσω»

Metrosport Team07 Απριλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Ρίτσα Κουγιώνη.

Ο εκπρόσωπος των εμπόρων της Τούμπας μίλησε για την απόφασης της κυβέρνησης να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, η Ρίτσα Κουγιώνη δήλωσε:

«Εκπροσωπώ 300 και πλέον καταστήματα της Τούμπας. Είμαστε σε απόγνωση, μας είπαν Τετάρτη ανοίγουμε Σάββατο κλείνουμε. Πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λαμπράκη και απαιτούμε το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων και του λιανεμπορίου. Όπως είπαμε το λιανεμπόριο δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων. Δεν μπορεί όλα να είναι ανοιχτά, να είναι στοιβαγμένος παντού ο κόσμος και εμείς να είμαστε κλειστά ενώ έχουμε τηρήσει ευλαβικά το πρωτόκολλο με τα μέτρα ασφαλείας. Είναι τρελό αυτό. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε με τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση, δε φτάνουν ούτε για τα πάγια της ΔΕΗ. Θέλουμε τις δουλειές μας πίσω, να επιστρέψουμε με νόμιμο τρόπο. Δε θέλουμε αντιπαλότητα με τη κυβέρνηση ούτε να μας καπηλευτεί η αντιπολίτευση. 

Μακάρι να τελειώσει ο κορωνοϊός. Είμαστε υπέρ του να γίνουν νέες στρατηγικές αλλά δεν μπορεί να έχουν επιστρέψει όλοι στις δουλειές τους κι εμείς όχι. Υπάρχει ο θάνατος από τον κορωνοϊό αλλά υπάρχει και ο θάνατος του λιανεμπορίου. Επειδή ήρθαν όλα τα κανάλια και κάπου αυτό πρέπει να αλλάξει, έχω την αίσθηση ότι θα μας ανοίξουν τη Δευτέρα. Θέλουμε να το πιστεύουμε. Γιατί δεν βλέπουν την πραγματικότητα; Με κάποιον τρόπο πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Εγώ έχω κατάστημα με ρούχα 31 χρόνια και συνεργάζομαι ελληνικές εταιρείες. Βάζουμε ένα χρόνο πριν τις παραγγελίες και είμαστε υποχρεωμένοι να παραλάβουμε. Έκανα έξοδα που λήγουν 30 Απριλίου. Έχουν πάρει όντως αναστολή κάποιες επιταγές αλλά κάποιες πρέπει να τις πληρώσουμε τώρα. Τα πάγια έξοδα τρέχουν. 

Δεν πήραμε ούτε επιδοτήσεις από τα e-shop. Τα έσοδα του e-shop δεν δείχνουν την πτώση του τζίρου μας. Έγινε τεράστια αδικία σε εμάς. Η Λαμπράκη πλέον είναι ο πρώτος εμπορικός δρόμος της Θεσσαλονίκης. Και τα ενοίκια είναι πλέον πάνω από 2500 ευρώ. Να λειτουργήσουμε με ραντεβού με όλα τα μέτρα προφύλαξης. Υπάρχουν λύσεις. Ας βρουν τρόπους για τα πολυκαταστήματα. Θα προκαλέσουμε κίνηση στα λεωφορεία; Ας βάλουν λιγότερα άτομα μέσα, ας επιτάξουν κι άλλα. Μπορώ να σας πω 10 μέτρα που μπορεί να γίνουν. Αποτελεσματικότητα δεν υπάρχει. Έπρεπε τον Γενάρη να γίνει πραγματική καραντίνα από όλους και να καθαρίσει η χώρα. Δεν μπορεί όλοι να είναι έξω. Η κυβέρνηση πρέπει να δει την αλήθεια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.