Κούγιας: «Ουρλιάζω για χρόνια πόσο στημένα είναι τα πρωταθλήματα»

Metrosport Team24 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας για την νέα υπόθεση που έχει έρθει στο προσκήνιο της Super League 1 και θέτει το ζήτημα υποβιβασμού ομάδων, με τον κίνδυνο το πρωτάθλημα να τελειώσει με λιγότερες ομάδες.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Θα αλλάξουν το ποινολόγιο, άρα πως θα υποβιβαστούν αυτές οι ομάδες; Ο εισαγγελέας που έχει την υπόθεση είναι και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Έχει τη δικογραφία στα χέρια του μήνες, πριν τελειώσει το προηγούμενο πρωτάθλημα. 

Τι κάνει τόσο καιρό, γιατί δεν ασκεί ποινικές και πειθαρχικές διώξεις; Η κρίση μου λέει πως βοηθάει προς τα εκεί, (δηλαδή να το κουκουλώσουν). Σε αυτό το διάστημα που κρατάει τη δικογραφία, θα αλλάξει ο νόμος. Έγινε το «κουκούλωμα». Το πιο βαρύ που μπορεί να αποφασιστεί για αυτές τις ομάδες είναι η αφαίρεση 3 βαθμών και το πρόστιμο.

Από κάποιους που μου τηλεφώνησαν για να αναλάβω την υπεράσπισή τους, δεν δέχθηκα γιατί ουρλιάζω χρόνια πόσο στημένα είναι τα πρωταθλήματα. Είπα στον κ. Οικονόμου, που είναι απόλυτα σχετικός με το ποδόσφαιρο, του είπα ότι δεν δίνω κατάθεση. Γιατί φοβάμαι ότι την άλλη μέρα όλοι θα ξέρουν τη κατάθεσή μου. Θα δώσω κατάθεση προσωπικά μόνο στον αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όσον αφορά τις ενέργειες των εισαγγελέων με τις αστυνομικές αρχές, η υπόθεση είναι πολύ δεμένη για αυτό και ο Μπαλτάκος άλλαξε το ποινολόγιο. Αν υπάρχει μεγάλη ομάδα με οπαδούς, τότε αυτός που έχει την ομάδα θα έχει πρόβλημα. Οι περισσότερες είναι ομάδες «σφραγίδες».

Αναφερόμενος στη δύσκολη επαγγελματική του καθημερινότητα, αποκάλυψε πως: «Είμαι σε δικαστήριο στα Χανιά. Αν αγαπάς κάτι όσο εγώ τη δουλειά μου, είναι παντού . Και όχι τώρα, 50 χρόνια.

Έχω άποψη σε ότι αφορά το λειτούργημά μου αλλά και για το ποδόσφαιρο, γιατί σε αυτό έχω αφήσει όλη μου τη ζωή. Και ως ποδοσφαιριστής, από τότε που φορούσα το σορτσάκι. Μετά είχα ένα ατύχημα, άφησα το ποδόσφαιρο και αυτό αποτέλεσε την αφορμή να μπω στην νομική. Τώρα είμαι 73 ετών!

Ότι αφήνεις, σε αφήνεις. Πάω και παίζω ακόμη ποδόσφαιρο, κάθε Δευτέρα στον Άρη Πετρούπολης, με 40χρόνους. Ένα ημιχρονάκι το παίζω. Είναι η θέληση για τη ζωή, εγώ έκανα το κέφι μου επάγγελμα. Ονειρεύτηκα να γίνω αυτό που έγινα. Εύχομαι σε όλους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.