Κούγιας: «Εγώ είμαι ο Θεός της Πισπιρίγκου»

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2023

Μετά τη δεκάλεπτη διακοπή ο κ. Κούγιας αιτήθηκε περισσότερο χρόνο για να συντάξει την αίτηση εξαίρεσης στο πρόσωπο της προέδρου της έδρας με τον ίδιο να απαγορεύει στη Ρούλα Πισπιρίγκου να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Θεός της κατηγορουμένης» είναι ο ίδιος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για μια διαδικασία άρπα κόλλα, για τσουβάλιασμα της κατηγορουμένης ακόμη και για υποβολή «κουτσομπολίστικων» ερωτήσεων σχετικά με το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν η κόρη της Τζωρτζίνα και άφησε την τελευταία της πνοή.

Πρόεδρος: Εχει περάσει η ώρα

Κούγιας: Εν πάση περίπτωσει δεν είμαι έτοιμος. Δεν είμαι έτοιμος.

Πρόεδρος: Εσείς λέτε θα καταθέσετε.

Κούγιας: επιτρέψτε με να τελειώσω. Είπα θέλω χρόνο.

Πρόεδρος: άρα θα καταθέσετε. Όταν θα την ετοιμάσετε θα τη φέρετε.

Κούγιας: Εγώ Απαγορεύω στην κατηγορούμενη να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Ο Θεός της κατηγορουμένης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω την υπόθεση εδώ. Εγώ είμαι ο δικηγόρος. Η κατηγορούμενη δεν απολογείται χρόνια.

Πρόεδρος: Γιατί δεν έχετε έτοιμη την αίτηση;

Κούγιας: Γιατί δεν είμαι έτοιμος. Θέλω οι συνεργάτες μου να γράψουν ακόμη δύο λόγους εξαιρεσεως.

Πρόεδρος: Σας δώσαμε αλλά 10 λεπτά.

Κούγιας: Το συντάσσουμε στον δικηγορικό σύλλογο. Είναι ήδη 10 σελίδες και θέλω άλλους δύο λόγους να συμπληρωθούν

Πρόεδρος: Δεν γίνεται το δικαστήριο να ανεβοκατεβαίνει. Έχει πάει 10:20 και θα έπρεπε να είναι έτοιμο.

Αναπτύσσοντας τους λόγους που ζητά την εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου ο κ. Κούγιας ανέφερε σε έντονο ύφος:

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη, η δικαιοσύνη έχει σημασία. Που μπήκε φυλακή για να δικαιωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης (Κ. Τσιάρας) που έβγαινε στα μεσημεριαναδικα και πανηγύριζε...».

Όπως ανέφερε: «Από την πρώτη μέρα της δίκης η υπεράσπιση υπέβαλε αιτήματα εξαιρετικά σημαντικά για την υπόθεση. Κλήτευση της ιατροδικαστή Χαράς Σπηλιοπούλου, προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης, κλπ. Μολονότι στην πορεία της δίκης προέκυψαν νέα αιτήματα, προσκόμιση εξετάσεων που απουσιάζουν από τους φακέλους του Καραμανδάνειου, κλπ αφού στερήθηκε η υπεράσπιση το δικαίωμα να εξετάσει τον κ. Ράικο.

Πρώτον, (η πρόεδρος) αφιέρωσε δυσανάλογα μεγάλο χρόνο στην εξέταση των νοσηλευτριων, ρωτώντας αυτές αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη. Ό,τι έκανε η κ. Σαλάπα στην ανάκριση, έκανε και η πρόεδρος. Αν κατά τη γνώμη των νοσηλευτριών η κατάληξη του παιδιού είναι αιφνίδια ή αναμενόμενη. Αν είναι δυνατόν να ρωτάς νοσοκόμα αν η κατάληξη του ασθενούς είναι αιφνίδια. Δεν έχει γίνει ποτέ στα 50 μου χρόνια να στερηθώ της δυνατότητας να εξετάσω τους περισσότερους μάρτυρες: Ράικος Παπαθανάσης.

Ράικος και Μπουζιάνης είπαν επανειλημμένα ότι δεν είναι δικό μας γνωστικό αντικείμενο και δεν καλέσαμε τους κατάλληλους μάρτυρες...

Δεν μερίμνησε για την προσκομιδή του σάκου αναζωογόνησης ώστε να τον δει η έδρα και να κάνει εξειδικευμένες ερωτήσεις. Εντελώς όψιμα ασχολήθηκε η έδρα με αυτό το αίτημα, μετά από 9 μήνες, ενώ θα έπρεπε να το εξετάσει από την πρώτη μέρα. Για μας δεν υπάρχει υπόθεση εφόσον ο Μπουζιάνης είπε ότι δεν ξέρω και ο Ράικος είπε ότι δεν ξέρω να σας πω ποια μηχανήματα χρησιμοποιήθηκαν.

Από τη στιγμή που ήρθε εδώ ο Ράικος δεν θα εξετάσει τον Ράικο η υπεράσπιση; Στερείτε κ. πρόεδρε και παρασύρετε το υπόλοιπο δικαστήριο σε μια διαδικασία άρπα κόλλα; Τσουβαλιασαν την κ. Κατηγορούμενη με την κουτσομπόλα την ανακρίτρια που ρωτούσε αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη;

Συνταξιούχε φοιτητή (Ραικος) που έγινες ιατροδικαστής!

Είναι δυνατόν η κ. Σαλάπα να μην έχει απευθυνθεί στους ειδικούς και μπουζουριάζουν την κατηγορούμενη, να μη μπορεί να βγει από το σπίτι η οικογένεια της, να μη μπορεί να βρει η αδερφή της δουλειά, όταν ακούνε το όνομα Πισπιρίγκου;

Αυτός ο επιστημονικός απατεώνας βρήκε έξι περιπτώσεις που είναι άσχετες μεταξύ τους για να ενοχοποιήσει την κατηγορούμενη.

Ψηφίσατε κατά του αιτήματος υπερασπίσεως για εξέταση αντισωμάτων αίματος. Να προσκομιστούν έγγραφα διότι ουδέποτε σκόπιμα θα πω εγώ, συμπεριλήφθηκαν αυτά τα έγγραφα προκειμένου να γίνουν σχετικές ερωτήσεις στους μάρτυρες. Για ποιο λόγο δεν έγινε;

Τα αιτήματα ήταν καίρια, αφού τα αποτελέσματα ήταν καίρια για τη λοίμωξη αναπνευστικού που έπαθε η Τζωρτζίνα.

Για τους λόγους αυτούς η κα. Κατηγορούμενη ζητά την αποδοχή της και τη λήψη απόφασης από το δικαστήριο με τη συμμετοχή προέδρου για να εξεταστεί».

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.