«Η υπεροπλία στο κέντρο και το πάθος θα φέρουν τη νίκη»

Γιώργος Ηλιάδης22 Φεβρουαρίου 2020

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός είναι προ των πυλών και η Θεσσαλονίκη κινείται στους ρυθμούς του. Ο Γιώργος Κούδας παραχώρησε συνέντευξη στο Metrosport.gr και μίλησε για το ντέρμπι του Δικεφάλου με τους «ερυθρόλευκους» αλλά και το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να κερδίσει το παιχνίδι.

«Η σπονδυλική στήλη κάθε ομάδας είναι το... κέντρο» 

«Είναι πάντα ένα ντέρμπι και μεγάλη βαθμολογική διαφορά να έχουν οι δύο ομάδες δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι. Εγώ έλεγα ότι ο Κούδας δεν μπορούσε να παίξει μόνος του, χρειαζόταν και τους άλλους δέκα, είναι θέμα συνόλου γιατί ο καθένας βοηθάει στο δικό του κομμάτι και γίνεται ένα όμορφο παζλ. 

Τα ντέρμπι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είχαν σχέση με τη φιλοσοφία των προπονητών και το επίπεδο των ομάδων. Υπήρχαν αρκετοί παίκτες που ήταν καλοί στο δυνατό παιχνίδι και άλλοι που ήταν τεχνίτες. Η σπονδυλική στήλη της κάθε ομάδας είναι το κέντρο, όποια ομάδα δείξει υπεροπλία και αγωνιστικότητα στο χώρο του κέντρου θα πάρει το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν μεσαία γραμμή που απαρτίζεται από παίκτες που έχουν καλή τεχνική κατάρτιση και η κάθε ομάδα έχει στο ρόστερ της παίκτες που ανά πάσα στιγμή και για κάθε παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Το σημείο κλειδί είναι η ηρεμία που θα βγάλουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο που θα τους αναθέσει ο προπονητής. Ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει πρέπει να δείξει μεγάλο πάθος».

«Καλό που θα σφυρίξουν ξένοι διαιτητές, μας έκλεψαν τίτλους με τη διαιτησία»

«Οι παλιές γενιές έχουμε γνωρίσει εγκλήματα, τώρα γίνονται πταίσματα. Η ελληνική διαιτησία σε σύγκριση με τα δικά μας χρόνια έχει διορθωθεί αρκετά και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σημερινού ποδοσφαίρου. Επειδή, όμως, υπάρχει μεγάλη καχυποψία από τον φίλαθλο κόσμο, καλό είναι που έρχονται ξένοι διαιτητές γιατί δεν ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα και σφυρίζουν σαν να είναι στη χώρα τους. Αυτό είναι γεγονός. Σήμερα όλα είναι ξεκάθαρα γιατί υπάρχουν οι ξένοι διαιτητές, υπάρχει και το VAR.

Παλιά συνέβαιναν απίστευτα πράγματα και ο πρόεδρος μας έλεγε ότι πρέπει να κερδίζουμε και τον διαιτητή και πως δεν δέχεται καμία δικαιολογία. Έχω την εντύπωση ότι τους παίκτες δεν τους απασχολεί τι γίνεται εξωαγωνιστικά, βρίσκονται σε μια ομάδα με υγειά. Είμαι 61 χρόνια στον ΠΑΟΚ, δεν πήραμε τίτλο που να μην αξίζαμε. Αντίθετα μας έκλεψαν  πολλούς τίτλους και ακόμα παραμένω σε αυτή τη λογική ότι θα παίξω και θα αποδείξω ότι είμαι ο καλύτερος. Στα δικά μας τα χρόνια όλα τα ντέρμπι ήταν ίδια, είτε παίζαμε με τον Ολυμπιακό είτε με την ΑΕΚ ήταν το ίδιο για εμάς».

«Θα ήθελα να ζήσω ξανά το πρώτο μου τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

«Το πρώτο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, ήταν ο πρώτος τίτλος που πήρα και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Το πιο έντονο παιχνίδι μου με τον Ολυμπιακό ήταν όταν γύρισα ξανά στον ΠΑΟΚ το '68 και έβαλα 2 γκολ, κάνοντας... περίπατο στην άμυνα του Ολυμπιακού».

«Να βοηθήσει ο κόσμος την ομάδα, συμβολική προσωπικότητα ο Μακής Μανάβης»

«Σε αυτά τα παιχνίδια σε βοηθάει πολύ ο κόσμος όταν συμπεριφέρεται σωστά. Το μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι να βοηθάμε πραγματικά την ομάδα μας.

Ο Μάκης π <αμ'αβης ήταν από τις συμβολικές προσωπικότητες στην οργάνωση της κερκίδας εκείνα τα χρόνια. Είχα μιλήσει μαζί του και του είχα ευχηθεί περαστικά και η αγνότητα ορισμένων ανθρώπων που άλλες φορές μας κυνηγούσαν έξω από το γήπεδο και άλλες μας χειροκροτούσαν, δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου. Ελπίζω να είναι καλά και να γίνει ξανά όπως ήταν τότε στη κερκίδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.