Κουάνης: «Γιατί επιλέχθηκε η Θεσσαλονίκη για το «Barracuda»!

Metrosport Team18 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την ταινία «Barracuda», τα γυρίσματα που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, την επιλογή της πόλης, την παρουσία του Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά και άλλες παραγωγές

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν η Θεσσαλονίκη έγινε η έδρα του… Ελληνικού Χόλιγουντ:

«Η Θεσσαλονίκη ήταν έδρα του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου, τώρα γίνεται και έδρα κινηματογραφική. Είναι μια καλή αρχή».

Για το αν έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Αντόνιο Μπαντέρας:

«Δεν έχει έρθει ο κ. Μπαντέρας έρχεται τέλη Ιουνίου. Θα έρθει για πρόβες».

Για το δρόμο που ανοίγεται με την κίνηση αυτή:

«Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δημιουργήσουμε οπτικοακουστική βιομηχανία. Το ένα που λείπει ήταν τα χρηματοδοτικά χρήματα. Να προσελκύσουμε μεγάλες παραγωγές. Φτιάξαμε εργαλεία που βοηθούν σ’ αυτό. Είναι φοροαπαλλαγή, είναι η επιστροφή μετρητών με δαπάνες που γίνονται στη χώρα. Είναι σύστημα που εφαρμόστηκε στον Καναδά τη δεκαετία του ’90 και τράβηξαν τις παραγωγές από ΗΠΑ και το κάναμε κι εμείς».

Για την επιλογή της Θεσσαλονίκης:

«Με τη συγκεκριμένη εταιρία, τη Millennium που είναι ένας ομίλους που έχει κάνει πολλές μεγάλες ταινίες όπως η Μαύρη Ντάλια, το London is Fallen, το τελευταίο Ράμπο, ταινίες δράσεις κυρίως, είχαμε επαφές. Στην πανδημία διατηρήσαμε την επαφή αυτή, είχαν «παγώσει» οι παραγωγές τους. Βλέποντας φως στο τέλος του τούνελ, μου είχαν στείλει ένα σενάριο για να δούμε αν μπορεί να γυριστεί στη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Ήταν δύσκολο γιατί ήταν γραμμένο για τη Ν. Ορλεάνη. Βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη, κάναμε ταξίδια μέσω Lockdown, τους άρεσε πολύ το Δέλτα του Αξιού, άρεσε στον Μπαντέρας να έρθουν και προέκυψε η αλλαγή του σεναρίου. Από Ν. Ορλεάνη έγινε Μαϊάμι Φλόριντα που μοιάζει πιο πολύ».

Για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και που θα πραγματοποιηθούν:

«Τέλη Ιουνίου ξεκινούν. Θα κλείσουν και κάποια σημεία στο κέντρου της πόλης. Θα βγάζει ανακοινώσεις η παραγωγή σε συνεννόηση με Δήμο και Περιφέρεια. Και στη Θέρμη».

Για τα οφέλη της Θεσσαλονίκης:

«Το πρώτο όφελος είναι ότι δουλεύουν πάρα πολλοί Έλληνες. Προσλήφθηκαν πολλοί σε θέσεις. Ελληνικό συνεργείο, πάρα πολλοί συνεργάτες δουλεύουν ήδη. Έλληνες ηθοποιούς και πολλούς κομπάρσους. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλος όγκος δουλειάς και στο Film Office. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Πρέπει να ξεσκαρτάρουν πολλά βιογραφικά».

Για άλλα γυρίσματα που είναι σε εξέλιξη:

«Στην Αττική και τη Βοιωτία γίνονται τα γυρίσματα για τη ζωή του Αντετοκούνμπο. Έρχεται η Netflix, η Amazon. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος που δεν έχουμε χρόνο να… δούμε μπάλα. Έχω ζήσει από φίλους μεγάλες στιγμές κόντρας Άρη-ΠΑΟΚ. Εγώ για να είμαι ειλικρινής έπαιρνα το μέρος του ΠΑΟΚτσή. Εγώ είμαι Ολυμπιακός».

Για το αν θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία η ιστορία της Εθνικής Μπάσκετ ή του Νίκου Γκάλη:

«Αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς. Βεβαίως και μπορεί. Εμείς βοηθούμε κάποιους που έχουν την ιδέα. Θα ήταν φοβερή ιδέα να γυριστεί η πορεία της Εθνικής του 1987 ή η ιστορία του Νίκου Γκάλη. Ή αντίστοιχα για το ποδόσφαιρο του Euro 2004. Ξέρω ότι ετοιμάζεται κάτι, αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω λεπτομέρειες».

Για τη Θεσσαλονίκη και τις δυνατότητες που δίνει για παραγωγές:

«Πάντα πίστευα ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει ένα κέντρο παραγωγής. Δεν είναι μόνο το ότι έχει παράδοση με το Φεστιβάλ ή ότι έχει σινεφίλ κατοίκους. Η θέση της είναι τέτοια που εξυπηρετεί. Το πώς είναι σε σχέση με τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.