Αφιέρωμα του ESPN στον Κουαλιάτα: Το όνειρο της Ουρουγουάης, το νούμερο «10» και ο Κουτίνιο

Metrosport Team04 Ιουνίου 2022

Ο Νίκολας Κουαλιάτα είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του καλοκαιριού για το Δικέφαλο. Το συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2026. 

Με αφορμή τη μετακίνηση, το ESPN έκανε ένα αφιέρωμα για τον ταλαντούχο νεαρό. Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1999 στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Άρχισε να κλωτσά την μπάλα από μικρή ηλικία παίζοντας με τον αδερφό του, Ντιέγκο, στη γειτονιά του ή σε αγώνες με άλλα παιδιά της ηλικίας του ή και μεγαλύτερα. 

Έπειτα, έκανε το Baby Soccer στο Ciclón del Cerrito και εντάχθηκε στην ακαδημία του Defensor Sporting, παίζοντας στο μωβ καστ μέχρι το Fifth Division. Πήγε στο Γουοντέρερς, όπου ο δάσκαλος Αλεχάντρο Κάσερες και Αλεχάντρο Καπουτσίο του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία τον Δεκέμβριο του 2019 κάτω από τις οδηγίες του Αλφρέντο Αρίας. 

Πέρυσι τον Απρίλιο, επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο «10» που είχε αφήσει ο Ιγνάσιο Γκονζάλες και έπαιξε βασικός στην επίθεση ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως αριστερό εξτρέμ. Έχει παίξει σχεδόν 80 παιχνίδια στην κατηγορία. 

Μιλώντας στο ESPN είχε αποκαλύψει ότι το πρότυπο του είναι ο Κουτίνιο και ότι θα ήθελε να του μοιάσει ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνισθεί με τα χρώματα της Εθνικής της Ουρουγουάης. 

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ντρίμπλα που κάνει λέγοντας ότι: «Είναι κάτι πιο φυσικό που μου έρχεται, είναι να κάνω μια προσποίηση και να πάω γρήγορα σε κάποιες πλευρές όταν ο αντίπαλος κινείται, ή μπορώ. Παίζω επίσης με τις αναφορές των συμπαικτών μου, πλαστογραφώ την πάσα και αν ο αμυντικός ακολουθεί τον συμπαίκτη μου, μπορώ να προσπαθήσω να βγάλω τον δείκτη μου από την κορυφή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.