Κουαλιάτα: Σχέδιο για να πάρει μπρος και μέσω του Γκαρσία

Κώστας Πετρωτός06 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Νικολάς Κουλιάτα είναι αυτό το καλοκαίρι-και με αστερίσκο στο αν ο ΠΑΟΚ κάνει κίνηση της τελευταίας στιγμής για την απόκτηση επιτελικού μέσου-η μεγάλη επένδυση του Δικεφάλου για την μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Ζοσέ Μπότο είχε αποφασίσει από το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ να φέρει τον 23χρονο Ουρουγουανό στην Τούμπα (όπως ο ίδιος είχε πει στους ανθρώπους της ομάδας, τον είχε και στην μεταγραφική λίστα του στην Σαχτάρ) και είχε αρχίσει από τον Ιανουάριο τις επαφές με την Μοντεβιδέο Γουόντερερς για την αγορά του. Τότε οι Ουρουγουανοί ήταν αρνητικοί, αλλά όπως αποδείχθηκε μέχρι να ανοίξει η καλοκαιρινή περίοδος ήδη είχε φιξαριστεί η συμφωνία.

Το πρώτο δείγμα γραφής για τον βραχύσωμο Ουρουγουανό δεν ήταν καλό. Επαιξε 57 λεπτά στο Λέφσκι-ΠΑΟΚ και άλλο ένα ημίχρονο στο ΠΑΟΚ-Λέφσκι, κινούμενος ωα αριστερός εξτρέμ, και κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Ο Λουτσέσκου δεν του έδωσε την ευκαιρία σε παιχνίδι Πρωταθλήματος και, μάλιστα, μετά το ματς με τον Παναιτωλικό φρόντισε να εξηγήσει γιατί τον άφησε έξω από τις επιλογές του. «Είναι ένα παιδί 22 χρονών, πρώτη φορά βρίσκεται εκτός της χώρας του, σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο και σε ένα τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο, σε σχέση με αυτό της νότιας Αμερικής. Πέρασε μία πολύ καλή περίοδο στην αρχή, αλλά είναι φυσιολογικό μέσα σε αυτήν τη διαδικασία να έχει μία πτώση. Ήταν και άρρωστος για ένα χρονικό διάστημα. Τελευταία, βλέπω ότι επανέρχεται. Ενδεχομένως να έχει τα χαρακτηριστικά για το «10», αλλά είναι ένας παίκτης που η πρώτη του θέση είναι στα άκρα. Πρέπει να έχουμε υπομονή με τα παιδιά αυτά».

Την υπομονή για την οποία μίλησε ο 53χρονος τεχνικός, ο ΠΑΟΚ την ψάχνει με τον Κουαλιάτα μέσω αγώνων του ΠΑΟΚ Β’. Ο 23χρονος άσος προπονείται με την πρώτη ομάδα, αλλά συμμετέχει σε φιλικά της δεύτερης (έπαιξε κόντρα σε Βέροια και Πανσερραϊκό). Ο Δικέφαλος προσπαθεί να βοηθήσει τον Κουαλιάτα να ξεπεράσει τα προβλήματα προσαρμογής και μέσω της συνεργασίας του με τον συμπατριώτη του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος από την αρχή είναι στο πλευρό του. Με δεδομένο ότι ο Ντόουγκλας δεν πάει καλά στην θέση «10» και γενικώς ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει προβλήματα στην παραγωγή φάσεων, ο Κουαλιάτα θα πάρει κάποια στιγμή την ευκαιρία του και στην θέση του επιτελικού. Το ζητούμενο είναι αν ο Νίκο παρουσιαστεί αυτή την φορά έτοιμος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.