Κοτζάμ Ηρακλής πιστεύει ότι μαζεύοντας 50άρικα θα ξαναγίνει αυτό που ήταν;

Δημήτρης Κανελλάκης11 Ιουλίου 2021

Δεν σκόπευα να επανέλθω στο θέμα του Ηρακλή. Μόλις προχθές ήταν που έγραφα ότι με εράνους δεν λύνονται τα προβλήματα, δεν μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ούτε στήνονται ομάδες με απαιτήσεις, με στόχους και με προοπτικές.

Ομως, διαβάζοντας χθες το απόγευμα την ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ηρακλή κατάλαβα ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει και πως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την ίδια αβέβαιη κατάληξη προσπαθούν οι "κυανόλευκοι" να βρούνε λύση στο πρόβλημά τους.

Είναι λυπηρό για μια ομάδα σαν τον Ηρακλή, με αυτή την ιστορική διαδρομή, να βγάζει ανακοίνωση και να καλεί τον κόσμο να καταθέσει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να συγκεντρωθούν 100.000 ευρώ και να δοθούν στον Σταύρο Ευγενίου ως την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία των 400.000 ευρώ με την Τρίγλια.

Κι είναι ακόμη πιο λυπηρό να υπάρχει σε αυτή την ανακοίνωση η φράση «η ανταπόκριση θα πρέπει να είναι άμεση καθώς υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, η 13η Ιουλίου». Σαν να λέει, δηλαδή, τρέξτε να δώσετε χρήματα, γιατί αν δεν το κάνετε δεν έχουμε άλλον τρόπο να τα βρούμε και δεν θα μπορέσουμε να τηρήσουμε την συμφωνία, άρα ούτε και να πετύχουμε την εξαγορά του ΑΦΜ.

Για όνομα του Θεού. Για τον Ηρακλή μιλάμε. Όσο χαμηλά κι αν τον υποχρέωσαν να πέσει. Όσο κι αν είναι τραυματισμένος. Όσο κι αν έχει πληγωθεί το πρεστίζ του. Όσο κι αν έχει μειωθεί η αξία του. Όσο αδιάφορους κι αν αφήνει ακόμη και τους μεσαίους ή τους μικροεπενδυτές.

Δεν υπάρχουν πέντε φίλαθλοι του, οι οποίοι να διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια για να βγούνε μπροστά, να βάλουν από 20.000 ευρώ και να τελειώσει η ιστορία;

Περιμένει, δηλαδή, ολόκληρος Ηρακλής να βάζουν άλλος 20, άλλος 50 και άλλος 100 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να μαζέψουν 100.000 ευρώ;

Οπως έγραφα και τις προάλλες, δεν πιστεύω σε αυτά τα εγχειρήματα. Θεωρώ ότι είναι αποτυχημένα πριν καν τα επιχειρήσει κάποιος. Μακάρι να βγω ψεύτης και στην περίπτωση του Ηρακλή να γίνει η έκπληξη. Να μαζευτούν με έρανο και οι 100.000 για την προκαταβολή και οι υπόλοιπες 300.000 για την κάλυψη του συνολικού ποσού που ζητάει ο Ευγενίου.

Δεν το πιστεύω, όμως. Οπως δεν πιστεύω ότι, ακόμη κι αν μαζευτούν οι 400.000 πως θα βρεθούν άλλες 500-600.000 ευρώ που χρειάζεται ο Ηρακλής για να φτιάξει ομάδα και να κάνει πρωταθλητισμό.

Ξαναλέω: ψεύτης να βγω, αλλά δεν πιστεύω πως μπορεί μια ομάδα, ειδικά ομάδα με το βάρος του ονόματος του Ηρακλή, να λειτουργήσει υπό αυτές τις συνθήκες, απλώνοντας το χέρι στον κόσμο για να την συνδράμει, χωρίς την ασφάλεια που θα της παρέχει ένας επενδυτής...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.