Κοττάκης: «Το 2019 ο Ζαγοράκης ήταν χρήσιμος και τώρα όχι;»

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2020

Θέση για την τροπολογία του συμψηφισμού της απόφασης της Ε.Ε.Α. για την τιμωρία ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με αφαίρεση βαθμών που πέρασε κατά πλειοψηφία η Βουλή πήρε ο Μανώλης Κοττάκης.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι η Ελλάδα και δεν θα πρέπει να πέφτουν στην παγίδα για χωρισμό της Ελλάδας στα δύο.

Επιπλέον, τόνισε ότι η διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη δεν είναι σωστή καθώς δεν μπορεί να αποβληθεί από το κόμμα λόγω μιας κουβέντας που είπε παραπάνω.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι όλο αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάσει αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ και δεν θα πρέπει να ακούγονται συνθήματα παρόμοια με εκείνα στο παιχνίδι με το ΝΠΣ Βόλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο: «Είναι μια ψηφίδα από αυτά που συμβαίνουν στο παρασκήνιο αλλά δεν φταίει η Κυβέρνηση εξ ολοκλήρου. Υπάρχουν κάποιοι που απαιτούν πράγματα από την Κυβέρνηση, την πιέζουν στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο και κατά συνέπεια ο ΠΑΟΚ είναι μια ψηφίδα σε όλο αυτό. Δεν θα πρέπει η Μακεδονία να πέφτει στην παγίδα ότι θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο. Η Μακεδονία είναι η Ελλάδα. Επομένως τι θα χωριστεί;».

Την ευθύνη της Κυβέρνησης και την προσπάθεια να δοθεί το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό: «Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα εάν το κερδίσει με αυτό τον τρόπο. Εφόσον και εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα δεν νομίζω ότι θα εφαρμοστεί η απόφαση αυτή στην αγωνιστική αυτή περίοδο. Το θέμα είναι ευρύτερο και ξεπερνά τον ΠΑΟΚ και τη Μακεδονία».

Τη διαγραφή του Ζαγοράκη από τη ΝΔ: «Δεν ήταν σωστή η διαγραφή του Ζαγοράκη. Εάν αποτέλεσε προειδοποίηση για τη σημερινή ψηφοφορία τότε έπεσε στο κενό καθώς απείχε ο Σαμαράς. Θυμάμαι ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ όταν καταρτιζόταν το ψηφοδέλτιο το ευρωπαϊκό μου είπε ότι θα βάλουμε το Ζαγοράκη καθώς θα ήταν πιο χρήσιμος από το 2014 καθώς θα έφερνε ψήφους στη ΝΔ. Τότε ο Ζαγοράκης ήταν χρήσιμος τώρα δεν μπορεί να διαγράφεται επειδή είπε μαι κουβέντα παραπάνω. Εάν θέλαμε να κάνουμε κριτική θα λέγαμε ότι δεν έκατσε να μάθει αγγλικά. Μην ενταχθεί στο ζήτημα αυτό στο γενικότερο πλαίσιο που υπάρχει στην Αθήνα. Το σωστότερο είναι η ομάδα σας να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι σε συνθήματα όπως συνέβη στο ματς με το Βόλο και αντίστοιχα να μην υπάρχουν συνθήματα που αναφέρονται σε Ρώσο».

Την τροπολογία που ψηφίστηκε: «Η τροπολογία αυτή έρχεται να ακυρώσει την απόφαση της ΕΕΑ που μιλούσε για υποβιβασμό. Επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Στην ουσία αλλάζει το πλαίσιο της ποινής που παύει να είναι υποβιβασμός και γίνεται αφαίρεση βαθμών. Κατά την γνώμη μου δεν αντέχει η χώρα να συζητάμε σε αυτό το επίπεδο. Θέλω το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός αλλά βλέπω έναν λαό στη Μακεδονία που νιώθει αποξενωμένος. Εάν υπήρχε VAR θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα και πρόπερσι ο ΠΑΟΚ. Το πήρε πέρυσι, πήρε και δύο κύπελλα. Καταλαβαίνω πως είναι να θέλουν να σου πάρουν την πρωτιά έξω από το γήπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.