Κώστας Τουρνάς: Το «ποτέ ξανά» του τραγουδιστή για τη δολοφονία του Άλκη - «Έτσι εκφράζεται ο καλλιτέχνης»

Μάνος Χατζάκης09 Απριλίου 2024

Ο Άλκης Καμπανός δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν, όχι μόνο στην οικογένεια του Άρη, τον οποίο και υποστήριζε, αλλά και από την ελληνική κοινωνία. Ο Άλκης θα είχε χθες (8/4) τα γενέθλιά του, γεγονός που αποτέλεσε αφορμή, προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι στη μνήμη του με τις υπογραφές των Κώστα Τουρνά και Δημήτρη Τσοπανέλλη.

Ο Κώστας Τουρνάς, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Ο Άλκης είμαι» μίλησε στο Metrosport.gr για την έκφραση της καλλιτεχνικής του ευαισθησίας, που αφορά στην εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου φίλου του Άρη, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, πριν δύο χρόνια, λίγα μέτρα μακριά από το «Κλ. Βικελίδης».

Ο γνωστός στιχουργός και ερμηνευτής, ανέφερε σχετικά:

«Αυτή είναι η ευαισθησία του καλλιτέχνη. Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα. Προσωπικά, παρακολούθησα από την αρχή την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη και, κάποια στιγμή, εμπνεύστηκα τους στίχους, πριν περίπου ένα χρόνο, και τελικά το τραγούδι κυκλοφόρησε χθες, μέρα που θα γιόρταζε ο Άλκης τα γενέθλιά του».

Ο Κώστας Τουρνάς, μέσω του τραγουδιού που ερμηνεύει ο Δημήτρης Τσοπανέλλης (σ.σ: έγραψε και τη μουσική), προσπαθεί να δώσει και ευρύτερες προεκτάσεις, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την -σε μεγάλο βαθμό ευαισθητοποιημένη και κινητοποιημένη- κοινωνία της χώρας.

«Η χώρα βρέθηκε μπροστά σε ένα τραγικό γεγονός. Ποιος δεν συγκλονίστηκε από τη δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού με αφορμή την ομάδα που υποστήριζε, όποια κι αν ήταν. Το τραγούδι έχει βαθύτερες προεκτάσεις. Είναι τόσο κρίμα να χάνονται οι ζωές νέων ανθρώπων για οπαδικούς λόγους και για ομάδες...».

Κλείνοντας, τις δηλώσεις του, ο Κώστας Τουρνάς, είπε:

«Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ ξανά μία δολοφονία νέου παιδιού να δώσει αφορμή, για να γράφονται τραγούδια με περιεχόμενο που σχετίζεται με πόνο και στενάχωρα συναισθήματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.