Κώστας Πετρόπουλος: «Φαινόμενο ο Αντετοκούνμπο, μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης με... μηδέν πόντους»

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Κώστας Πετρόπουλος, ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος έχει υπηρετήσει την Εθνική μας ομάδα και ως παίκτης και ως προπονητής, ανέλυσε για λογαριασμό του Metrosport.gr τα δεδομένα για ενόψει του EuroBasket 2022, με δεδομένο ότι ο πήχης έχει ανέβει -και δικαιολογημένα- αρκετά ψηλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 Χαρακτήρισε την τωρινή ομάδα την πιο δυνατή όλων των εποχών και την σύγκρινε με εκείνη των Γκάλη και Γιαννάκη, ενώ εξήγησε γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να είναι ο πολυτιμότερος της Γαλανόλευκης χωρίς να σκοράρει ούτε ένα πόντο!

* Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν το παιχνίδι με το Βέλγιο

«Είναι πολύ καλή η τωρινή ομάδα. Μπορώ να πω ότι είναι η πιο δυνατή όλων των εποχών και να την συγκρίνω με εκείνη των Γκάλη και Γιαννάκη. Εχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν χρειάζεται να βάλουμε άγχος στα παιδιά, το ζητούμενο είναι να πάνε στην διοργάνωση και να βγάλουν και το ταλέντο», ενώ όσον αφορά την καταπόνηση των αθλητών από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις και το πόσο μπορεί να επηρεάσει στην εξέλιξη του EuroBasket σημείωσε:

«Πάντα είναι επίπονη αυτή η διαδικασία. Θέλει πολύ καλή διαχείριση του υλικού για να είναι φρέσκοι όλοι παίκτες. Προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι ο κόουτς και οι συνεργάτες του το έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν τους αυτό για να μην επιβαρυνθεί το ρόστερ.»

Φυσικά, στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον ηγέτη της Εθνικής Ελλάδας, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στο φαινόμενο Αντετοκούνμπο. Είναι ασυναγώνιστος. Το ότι έχει βελτιώσει τα ποσοστά του στο τρίποντο είναι σημαντικό και καταγράφεται στα θετικά του, καθώς δεν είναι ο παίκτης που θα τον αφήσεις να κάνει διείσδυση γιατί «θα σου καρφώσει την μπάλα στα μούτρα», όπως λέμε. Έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει. Είναι πολύπλευρη η προσφορά του.

* Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει στον αγώνα με το Βέλγιο
 

Για παράδειγμα, είναι κομβικό ότι αναγκάζεται να είναι κλεισμένη η αντίπαλη ομάδα δίπλα του, απασχολεί τρεις και τέσσερις παίκτες και αυτόματα δημιουργείται μία υπεροπλία σε εμάς. «Φτιάχνει» παραπάνω παίκτη. Για να το αξιοποιήσουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε περιφερειακό σουτ. Το σουτ, βέβαια, είναι και θέμα ημέρας και στιγμής. Αν το σκορ είναι κοντά η πίεση είναι μεγαλύτερη. Θα είναι καλό για την Εθνική μας να έχει μία διαφορά έξι με οκτώ πόντους προς το τέλος γιατί θα της δίνει ψυχολογική άνεση.»

Για τις ομάδες -εκτός της Εθνικής μας- που περιμένει να πρωταγωνιστήσουν: «Είναι αρκετές ομάδες σε καλή κατάσταση. Η Ισπανία πάντα είναι δυνατή, η Ρωσία είναι το θηρίο που ξυπνάει, ενώ υπάρχει και η Ιταλία, αλλά και η Σλοβενία με τον Ντόντσιτς. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Πανευρωπαϊκό.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.