Κοσματόπουλος: «Γι' αυτό έστειλα την επιστολή στον ΠΣΑΠ για Ουαγκέ»

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Κοσματόπουλος.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας μίλησε για την επιστολή που έστειλε στον ΠΣΑΠ με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό του Μούσα Ουαγκέ στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Κοσματόπουλος:

«Την επιστολή την έστειλα για να δώσω μια ιδέα στους αγαπητούς αθλητές ποδοσφαιριστές με αφορμή αυτόν τον σοκαριστικό τραυματισμό. Που θεωρώ ότι είναι η επιτομή της αθλητικής αυτοθυσίας. Δεν τόλμησα να δω το βίντεο το άκουσα στο ραδιόφωνο. Ευχόμαστε να γυρίσει σιδερένιος αλλά καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Στην καριέρα αν το σκάφος κάποιου πάθαινε μια βλάβη έκανα μια ανάλυση ώστε αυτό να μη συμβεί σε μένα. Στα 40 χρόνια της καριέρας μου, ίσως να έχασα μια ιστιοδρομία λόγω βλάβης. Επειδή η επικαιρότητα τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς να μην ξεχαστεί ο Ουαγκέ. 

Υπάρχουν τρόποι να προστατευτούν οι ποδοσφαιριστές, να γίνει μια νέα πραγματικότητα. Έκανα ερευνά και υπάρχουν δημοσιεύματα στις ΗΠΑ λόγω των τραυματισμών των ποδοσφαιριστών από πρόσκρουση στα τέρματα. Αυτό έγινε και από Σουηδούς και έγινε και για τους τραυματισμούς στο κεφάλι. Να σας θυμίσω τον Τσεχ με το προστατευτικό κράνος. Ας επιστρέψουμε στα δοκάρια. Έχουνε εξελιχθεί τα υλικά, μπορούν να καλυφθούν τα δοκάρια ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιοι τραυματισμοί. Θα αλλάξει λίγο το γκελ στην μπάλα αλλά πρέπει να δεχτούμε μια νέα πραγματικότητα για να προστατέψουμε την καριέρα των ποδοσφαιριστών. Πιστεύω όμως ότι μπορούν να περιοριστούν με τη χρήση της τεχνολογίας. Πόνεσε η καρδιά μου με τον Ουαγκέ.

Αν πάμε την κλίμακα προς τα κάτω, οι τραυματισμοί που δεν μαθαίνουμε είναι χιλιάδες. Η ερεύνα που έχω κάνει είναι σοκαριστική. Υπάρχουν θάνατοι παιδιών, τραυματισμοί που έχουν τερματίσει την καριέρα των παικτών. Μιλάω για ΗΠΑ, Αυστραλία, Δανία, βρήκα πολλά στοιχεία. Οι θάνατοι ήταν από τα μεταφερόμενα δοκάρια. Αυτά έχουν πλέον είτε καταργηθεί είτε η χρήση τους γίνεται με αυστηρούς κανόνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.