Κοροξενός: «Ο φόβος έστειλε αρκετούς υγειονομικούς να εμβολιαστούν» - Κετικίδης: «Έπρεπε να επιστρέψουν από τον Απρίλιο»

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν ο Χαράλαμπος Κοροξενός και ο Πέτρος Κετικίδης, με τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, να μιλούν σχετικά με την επιστροφή των υγειονομικών στα νοσοκομεία έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αρχικά ο κ. Κοροξενός, ανέφερε: «Αισθανόμαστε μερικώς ικανοποιημένοι και περιμένουμε την πλήρη δικαίωση μας, το ΣτΕ λέει τώρα να επιστρέψουμε στη δουλειά μας και αυτό είναι ένα μέρος της δικαίωσης και αυτό θα γίνει από 1/1 , με τον κύριο Πλεύρη να μην τηρεί τις αποφάσεις του ΣτΕ, γιατί θα έπρεπε να το είχε κάνει από την πρώτη ημέρα που βγήκε η απόφαση του ΣτΕ και όχι μέχρι τις 31/12. Ο φόβος έστειλε αρκετούς υγειονομικούς να εμβολιαστούν γιατί μέχρι πρότινος που δεν ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός θα είχε εμβολιαστεί μόλις το 30%».

Ο κ. Κετικίδης, σημείωσε: «Εμείς διαφωνούσαμε στην παράταση που δόθηκε τον Απρίλιο και για αυτό υπήρξε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υποχρεωτικότητας, αλλά το Συμβούλιο αποφάσισε πως είναι συνταγματικά ηθικό. Εγώ είμαι κατά του να είναι υποχρεωτικό, είναι φασισμός. Σήμερα το πρωί κοινοποιήσαμε την απόφαση του ΣτΕ στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού και μιλάει για άμεση επιστροφή και την καταβολή των μισθών από 14 Απριλίου μέχρι και σήμερα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.