Κορωνοπάρτι: Επενέβη Εισαγγελέας στην Ξάνθη-Γιατί δεν παρενέβη η ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

Metrosport Team15 Μαρτίου 2021

Η εισαγγελία Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση διέταξε Ξάνθης για το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε στην πόλη προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πιθανοί διοργανωτές. Η αστυνομία στην Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση με τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά τόσο στην πλατεία όσο και στο ποτάμι, όπου καίνε τον καρνάβαλο. 
Μόλις διαπιστώθηκε η μεγάλη συρροή του κόσμου, εισαγγελικές και δημοτικές αρχές σταμάτησαν τα τραγούδια από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις αντικαθιστώντας τα με τα ηχητικά μηνύματα των περιπολικών και προτροπές να κρατήσουν αποστάσεις, να διαλυθούν και να φορέσουν τις μάσκες. Ηχητικά ακούγονταν και περιμετρικά από τα περιπολικά που περιπολούσαν γύρω από το σημείο που συγκεντρώθηκε κόσμος. Μετά από μια ώρα, όπως επικαλούνται οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οι κάτοικοι συμμορφώθηκαν και απομακρύνθηκαν. 

Σχετικά με το καρνβαλικό πάρτι στον Άγιο Νικόλαο Πάτρας, οι αστυνομικοί παραδέχονται ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα και πρόληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επενέβησαν, καθώς δεν ήξεραν για τις διαδικτυακές προσκλήσεις που είχαν σταλεί και ήταν επικίνδυνο το σημείο, τέτοιο που δεν θα μπορούσε να επιχειρηθεί καμία προσπάθεια εκκένωσης ή απομάκρυνσης του κόσμου.

Πηγή: Voria.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.