Κορωνοϊός: Η κατανομή των κρουσμάτων στους δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2020

Τα ενεργά κρούσματα στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχονται σε 5.033. Τα περισσότερα εξ αυτών, τα 3.207 (ποσοστό 63,7%) βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιπες έξι περιφερειακές ενότητες έχουν συνολικά 1.826 ενεργά κρούσματα και οι πιο επιβαρυμένες είναι η Πιερία, η Πέλλα και οι Σέρρες.

Σχετικά με τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, αναμενόμενο είναι, λόγω μεγέθους, τα περισσότερα ενεργά κρούσματα να βρίσκονται στον κεντρικό δήμο (2.150, ποσοστό 67%). 

Ακολουθούν οι δήμοι, Δέλτα με 147, Κορδελιού-Ευόσμου με 123, Λαγκαδά με 116, Καλαμαριάς με 113, Π. Μελά με 76, Θέρμης με 74, Θερμαϊκού με 69, Νεάπολης-Συκεών με 66, Αμπελοκήπων-Μενεμένης με 47, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις δήμοι, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Βόλβης μοιράζονται τα υπόλοιπα 203 ενεργά κρούσματα.

Η πολύ δύσκολη αυτή κατάσταση στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Θεσσαλονίκης, ήταν ο λόγος που ακόμη πιο πιεστικά τέθηκε χθες στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το αίτημα όλων των αυτοδιοικητικών να έχουν καθημερινή, αναλυτική ενημέρωση για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής. 

Ο μεν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας για την κάθε μία από τις συνολικά επτά περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, οι δε δήμαρχοι για τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων ανά δήμο ώστε να γνωρίζει ο καθένας τι συμβαίνει στην περιοχή του. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.